Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Το trio M.O.T.He. για μια βραδιά στη Χαλκίδα με ελεύθερη είσοδο -ΒΙΝΤΕΟ

Η μουσική του trio M.O.T.He. βγαίνει πράγματι από μέσα τους. Θαρρείς πως για να φτάσει στα δικά σου αυτιά κάνει ένα μεγάλο ταξίδι περνώντας από τα πρώτα κύτταρα τους σε όλους διαδοχικά τους ιστούς, τα όργανα, τους μύες. Όλα τα άκρα του σώματος τους αναβλύζουν νότες και  ήχους ακανόνιστους μελωδικά πλεγμένους που σκαρφίστηκαν εκείνη, την ίδια ώρα της μουσικής δράσης. Συνηθίζουν να λειτουργούν αυτόνομα. Στήνουν οι ίδιοι τα μουσικά όργανα, τα ηχητικά, τα φώτα και μετατρέπουν το Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας στην Χαϊνά 93 σε ένα αλλοτινό ημίαιμο τζαζ στέκι.

Δε μπορείς να πεις πως η μουσική τους είναι μόνον τζαζ. Συναντά κανείς και ψήγματα της ροκ, έντεχνου λαϊκού, λίγο ethnik και λίγο gothic. Ίσως γι’ αυτό το χθεσινό κοινό στελεχώθηκε από άτομα όλων των ηλικιών που χόρευαν πάνω στην καρέκλα τους, όπως περίπου και οι μουσικοί Βαγγέλης Τσίνας-ντραμς, Ηλίας Πανταζής-μπάσο και Μανόλης Παπαδάκης-πιάνο, έκλειναν τα μάτια και γεύονταν κάθε διάσταση του ρυθμού, λικνίζοντας κάθε πιθαμή του κορμιού τους. 

«Το trio M.O.T.He. (music of the heart) αποτελεί ένα σύνολο με ανοικτό πολυμορφικό ρυθμικό και ηχητικό χαρακτήρα. Απομακρυσμένο από ταυτότητες, κατηγοριοποιήσεις, στερεότυπα και δεδομένα φόρμας, απόλυτα αυτόνομο και ανεξάρτητο και στη δομή και στη λειτουργική οργάνωση και το σκεπτικό του και με την πεποίθηση πως η μουσική είναι μόνο μία, εκείνη της εκδήλωσης των ανθρωπίνων συναισθημάτων, αποτυπώνει σχέσεις και στιγμές ανθρώπων με μουσικούς ήχους, ακολουθώντας τον πάντα ασφαλή δρόμο που περνά μόνο μέσα από τη διαρκή χαρά, τον πειραματισμό και την εξερεύνηση. Οι M.O.T.He διερευνούν ακατάπαυστα το όριο των εκφραστικών σε πλαίσιο ατομικής και ομαδικής δράσης και το εκφράζουν στο ακροατήριο τους χωρίς την υποβολή του σε καθοδήγηση και υποχρέωση ταύτισης με αυτό.(…) Οι M.O.T.He πιστεύουν πως στη σημερινή εποχή οι “απαντήσεις” βρίσκονταν μόνον όταν υπάρχει η ελπίδα απελευθέρωσης και προβολής του “εσωτερικού” ανθρώπου, προς τους άλλους, όσο και η δυνατότητά μας να γινόμαστε συμμέτοχοι στο δικό του κόσμο, τόσο στο προσωπικό του πρόβλημα, όσο και στη δική του χαρά. Η μουσική για εμάς, οφείλει να υπηρετεί τον άνθρωπο του σήμερα ως πρότυπο ελπίδας και εφαρμοσμένης αντίστασης ενάντια σε μια παγκόσμια βίαιη πρακτική.»

Το Σάββατο βράδυ οι M.O.T.He σας περιμένουν στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας στην Χαϊνά 93 στις 20:00. Η είσοδος είναι ελεύθερη
.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...