Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Επένδυση €80.000 σε startup από την Χαλκίδα πραγματοποιεί το Openfund

Στην νεοφυή επιχείρηση καινοτόμου τεχνολογίας του Παρασκευά Σμυρλάκη και του Επαμεινώνδα Γασπάρη από την Χαλκίδα επέλεξε να κάνει την όγδοη επένδυσή του το Openfund. Το επενδυτικό ταμείο επενδύει στην δική τους startup, την Singularity Lab, το ποσό των 80.000 ευρώ.

Η Singularity Lab έχει αναπτύξει το ermis, ένα εργαλείο που αυτοματοποιεί την λήψη και ανάκτηση αντιγράφων ασφαλείας για το περιεχόμενο 65 εκατομμυρίων δικτυακών τόπων που βασίζονται στο σύστημα διαχείρισης περιεχομένου του Wordpress. Η διάθεση της δοκιμαστικής έκδοσης δωρεάν μόλις ξεκίνησε. Αργότερα, το εργαλείο θα διατίθεται με το μοντέλο premium, οι δημιουργοί του όμως υπόσχονται πως θα διατεθεί σε «αρκετά χαμηλή τιμή» ώστε να είναι προσιτό ακόμα και από απλούς blogger.

Στα σχέδια του Singularity Lab, η αυτοματοποίηση που αναλαμβάνει το ermis να επεκταθεί στο Joomla, το Drupal, το Magento και άλλα CMS (Content Management Systems), αυξάνοντας τους δυνητικούς χρήστες του ermis σε περισσότερους από 100 εκατομμύρια χρήστες.

Εκτός από την αυτοματοποίηση της διαδικασίας λήψης και ανάκτησης αντιγράφων, η Singularity Lab έχει εξοπλίσει τον «Ερμή» με πανοπλία. Όπως περιγράφουν οι δημιουργοί του, το μοναδικό αρχείο PHP που ανεβαίνει στον server του εκάστοτε δικτυακού τόπου προστατεύεται με κρυπτογράφηση, με αλγορίθμους στην αιχμή της τεχνολογίας. Επίσης, ο «αγγελιαφόρος» από την Χαλκίδα υπόσχεται άμεση ενημέρωση για την κατάσταση του διακομιστή του σάιτ, δηλαδή ενημερώνει τον διαχειριστή πότε ο server «έχει πέσει», δεν αποκρίνεται στα αιτήματα σύνδεσης ή εμφανίζεται υπερφορτωμένος.

Σύμφωνα με τους Σμυρλάκη και Γασπάρη, το πλεονέκτημα του ermis έναντι του ανταγωνισμού έγκειται στην αποδέσμευσή του από το σύστημα διαχείρισης περιεχομένου του σάιτ που εξυπηρετεί. Το ermis «κουμπώνει» πάνω στον server, όχι στο CMS, εξηγούν, με αποτέλεσμα η λειτουργία του σάιτ να συνεχίζεται απρόσκοπτα ακόμα και κατά την διάρκεια λήψης backup.

Στα σχέδια της Singularity Lab περιλαμβάνεται η δημιουργία μιας πρωτότυπης «μηχανής του χρόνου», η οποία θα επιτρέπει στον διαχειριστή του να επαναφέρει τον δικτυακό τόπο σε προηγούμενη ημερομηνία, σε περίπτωση που μολυνθεί από κάποιο «σκουλήκι» (worm). Επίσης, «σύντομα» το ermis θα υποστηρίζει άλλα, επίσης δημοφιλή CMS, όπως αυτά που προαναφέρθηκαν, για τα οποία δεν έχουν αναπτυχθεί ανάλογα εργαλεία με το ermis.

Η επένδυση του Openfund θα αξιοποιηθεί για την ανάπτυξη του ermis και την προώθησή του.

Ανθή Παναγιωτάκη
@anthi
In.gr Τεχνολογία
Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...