Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Εκδήλωση- συζήτηση από την ΕΛΜΕ Ευβοίας στο Αλιβέρι

Εκδήλωση- συζήτηση από την ΕΛΜΕ Ευβοίας στο Αλιβέρι θα γίνει στις 2 Οκτωβρίου στις 19:00 στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου στο Αλιβέρι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση (που ΔΕΝ μας έστειλαν) "τα Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Κύμης και της ΕΛΜΕ Ευβοίας σας προσκαλούμε στις  02/10/2013, ημέρα Τετάρτη και ώρα: 7 μ.μ στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αλιβερίου  για να συζητήσουμε τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις σε εκπαιδευτικό, κοινωνικοοικονομικό και θεσμικό επίπεδο. Κεντρικός σκοπός της εκδήλωσης είναι η εξεύρεση τρόπων κοινής δράσης και δημιουργίας κοινής συντονιστικής επιτροπής εκπαιδευτικών-γονέων-μαθητών απέναντι στη διάλυση του κοινωνικού ιστού συνολικά και της παιδείας ειδικότερα.

Απευθυνόμαστε σε σας γιατί μοιραζόμαστε τα ίδια όνειρα για τα παιδιά μας αλλά και την ίδια μοίρα (φτώχεια, ανεργία, απολύσεις, καταστολή…). Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας παρουσιάζουν καθημερινά το έργο: «Η διάλυση του δημόσιου σχολείου στον αστερισμό του μνημονίου» στο οποίο πρωταγωνιστούν:

Οι συγχωνεύσεις σχολείων και οι συμπτύξεις τμημάτων.
Η απαξίωση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης και των κοινωνικών αγαθών
Η διάλυση των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών μας.
Η καταστολή στοιχειωδών εργασιακών και δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.
Στο χέρι μας είναι να ματαιώσουμε το μαύρο τοπίο που μας ετοιμάζουν. Αν αφήσουμε τον κοινωνικό αυτοματισμό και την απογοήτευση να μας παρασύρουν, ο κοινωνικός μεσαίωνας δε θα έχει τέλος. Μόνη μας ελπίδα η συλλογική δράση.

Τα Δ.Σ. των Συλλόγων"

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...