Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Συλλαλητήριο ενάντια στο φασισμό σήμερα Πέμπτη στις 7μμ στην πλατεία Αγοράς Χαλκίδας.

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων καλεί στο Συλλαλητήριο ενάντια στο φασισμό και τη Χρυσή Αυγή που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 26/9 στις 7μμ στην πλατεία Αγοράς Χαλκίδας.

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων  Χαλκίδας με ανακοίνωσή της "καταδικάζει τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τη φασιστική - ναζιστική Χρυσή Αυγή. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους από το εμπόριο και τις υπηρεσίες να την καταδικάσουν και να απομονώσουν κάθε ίχνος της ΧΑ από τους χώρους δουλειάς, από τις γειτονιές μας. Ο λαός οργανωμένος μπορεί να την τσακίσει. Για μάς είναι ξεκάθαρο ποιοι είναι:

Μπροστά στους εφοπλιστές οι χρυσαυγίτες είναι γαλαντόμοι. Με Ερώτηση που κατέθεσαν τον περασμένο Μάρτη στη Βουλή, ζητάνε «λελογισμένη ενίσχυση των ναυτιλιακών εταιρειών (…) εγγυητικές επιστολές από το κράτος για να μπορέσουν να λύσουν το πρόβλημα οι ναυτιλιακές εταιρείες (…) να στηρίξουν τις ναυτιλιακές εταιρείες (…) να ρυθμιστεί νομοθετικά το πλαίσιο που διέπει εν συνόλω τη ναυτιλία στην Ελλάδα, ώστε να καταστεί ευνοϊκότερο το κλίμα για επιστροφή ελληνικών σημαιών και ναύλων στη χώρα μας».

Στην Εύβοια και όχι μόνο, η Χρυσή Αυγή έστησε δουλεμπορικό γραφείο. Καλεί - απειλεί τους εργοδότες της περιοχής να απολύσουν τους αλλοδαπούς που απασχολούν στις επιχειρήσεις τους, για να τους προμηθεύσει με Έλληνες, που θα παίρνουν μεροκάματο 18 ευρώ! Δηλαδή, δουλέμποροι όνομα και πράγμα…

Με αφορμή την πρόσφατη μεταφορά της έδρας της ΒΙΟΧΑΛΚΟ στο Βέλγιο, οι χρυσαυγίτες έγραψαν σε ανακοίνωσή τους: «Η βαριά φορολόγηση των επιχειρήσεων (πολύ βαρύτερη από την αντίστοιχη των γειτονικών χωρών), οι συνεχείς αυξήσεις στην τιμή των καυσίμων, το υψηλό ενεργειακό κόστος (…) οδηγούν στο συμπέρασμα πως κυβέρνηση και τρόικα κάνουν οτιδήποτε προκειμένου να αφανίσουν την ελληνική επιχειρηματική δραστηριότητα». Ζητάνε δηλαδή φοροαπαλλαγές, τζάμπα καύσιμα και άλλα προνόμια για τους καπιταλιστές. Έμμεσα παραδέχονται ότι αυτό που διώχνει τις επιχειρήσεις, είναι το κυνήγι του μεγαλύτερου κέρδους.

Να λοιπόν τι κόμμα  είναι η Χρυσή Αυγή: Του συστήματος, των μεγαλοεργολάβων και των εφοπλιστών, μαντρόσκυλο της εργοδοσίας και του κράτους της. Αυτοί οι δήθεν «αντισυστημικοί», δεν έχουν να επιδείξουν ούτε μια κινητοποίηση, ούτε έναν «τσαμπουκά» ενάντια σε εργοδότη που χρωστάει δεδουλευμένα, τσακίζει συμβάσεις και απολύει.

Με αφορμή τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις, το σύστημα που  γέννησε τη ΧΑ και την τροφοδοτεί, προσπαθεί να καλλιεργήσει την ανοχή στη δράση της, αν όχι να τη νομιμοποιήσει.

Ταυτόχρονα, τα ΜΜΕ μιλάνε για «συνταγματικό τόξο» και  «δημοκρατικές δυνάμεις» και  προσπαθούν να βγάλουν λάδι τα κόμματα  που υπηρετούν το σύστημα και  την αντιλαϊκή πολιτική, να αθωώσουν την αστική δημοκρατία, στο έδαφος της οποίας φύεται ο φασισμός, για  να χρησιμοποιηθεί ενάντια στο λαό  και τους εργάτες.

Εμείς δεν «καταδικάζουμε τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται»  ούτε έχουμε το φόβο της «αποσταθεροποίησης της οικονομίας». Εμείς δεχόμαστε από τη μεγαλοεργοδοσία και τους πολιτικούς της εκφραστές οργανωμένη επίθεση καθημερινά. Μειώνονται οι μισθοί μας, πετσοκόβονται τα εργασιακά μας δικαιώματα, οι συνθήκες δουλειάς γίνονται εξοντωτικές και τα χαράτσια βροχή. Η δική μας οικονομία, των λαϊκών νοικοκυριών δηλαδή, δεν διατρέχει κίνδυνο αποσταθεροποίησης γιατί έχει ήδη κατεδαφιστεί: πληρώνουμε αδιάκοπα φόρους, αδυνατούμε να αγοράσουμε τα απαραίτητα είδη πρώτης ανάγκης (αυτό δείχνουν και οι πρόσφατες έρευνές τους), ενώ πληρώνουμε για υγεία και παιδεία. Την ίδια στιγμή, η μεγαλοεργοδοσία απολαμβάνει φοροαπαλλαγές, πληρώνει μειωμένες εισφορές κ.λπ. Εμείς απέναντι σε όλα αυτά θα μείνουμε άπραγοι ή θα περιοριστούμε μόνο στην άμυνα…;

Η αγανάκτηση από μόνη της  ή και τα νομοθετήματα της κυβέρνησης δεν δίνουν ουσιαστική λύση στο πρόβλημα της αντιμετώπισης της Χρυσής Αυγής. Μόνο ο λαός οργανωμένος μπορεί να αντιμετωπίσει τη Χρυσή Αυγή, να την απομονώσει, να την τσακίσει και να την πετάξει έξω από τους τόπους δουλειάς.

Οι αξίες της εργατικής  τάξης και του λαού, οι παραδόσεις του κινήματος στην Ελλάδα, καμιά  σχέση δεν έχουν με τη Χρυσή  Αυγή. Οι χρυσαυγίτες πρέπει να νοιώθουν ανεπιθύμητοι παντού, να μην μπορούν να σηκώσουν κεφάλι, να φοβούνται να εμφανιστούν σε χώρους δουλειάς και γειτονιές. Έτσι προκύπτει η ανάγκη να κάνει θαρρετά βήματα η ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, η μαζικοποίηση και μαχητικοποίησή του σε ταξική κατεύθυνση. Να στεριώσει παντού και να δυναμώσει η λαϊκή συμμαχία, που θα εκφράζει τη γνήσια ταξική αλληλεγγύη σ' αυτούς που υποφέρουν, θα μπαίνει μπροστά για να αποκρουστούν τα αντιλαϊκά μέτρα και θα ανοίγει δρόμους στην πάλη για να περάσει στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας το σύστημα της εκμετάλλευσης και όσοι το υπηρετούν, όποιο προσωπείο κι αν φοράνε.

Έξω οι φασίστες από κάθε χώρο εργασίας.

Έξω οι φασίστες από κάθε από κάθε γειτονιά".

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...