Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Άμεση Ιατρική Βοήθεια και για τους κατοίκους Ιστιαίας – Αιδηψού, από την INTERAMERICAN

Αυξάνεται ο αριθμός των Δήμων που  επιλέγουν την INTERAMERICAN για την παροχή υπηρεσιών Άμεσης Ιατρικής (προσωπικής) Βοήθειας στους μόνιμους κατοίκους τους. Ανάλογη συνεργασία με την εταιρεία συμφώνησε πρόσφατα  και ο Δήμος Ιστιαίας – Αιδηψού, προκειμένου να εξυπηρετήσει τις σχετικές ανάγκες υποστήριξης των κατοίκων του που υπερβαίνουν τις 23 χιλιάδες.

Το  ασφαλιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει την παροχή επείγουσας διακομιδής με εναέριο μέσο ή/και με ασθενοφόρο, όπου απαιτείται, σε περιστατικά ασθένειας  ή τραυματισμού υψηλού κινδύνου, καθώς  επίσης την παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής από εξειδικευμένο προσωπικό –ιατρούς και νοσηλευτές– μέσω της τηλεφωνικής Γραμμής Υγείας 1010. Η ανάθεση στην INTERAMERICAN έγινε με απόφαση του Δ.Σ. της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Ιστιαίας – Αιδηψού, μετά από διαδικασία προσφορών. Οι υπηρεσίες προσωπικής βοήθειας θα παρέχονται  στους κατοίκους συμπληρωματικά ως προς το δημοτικό σύστημα υγείας, με σαφείς διαδικασίες.

Κατά το διάστημα της εικοσαετούς  και πλέον λειτουργίας της  Άμεσης Ιατρικής Βοήθειας, η INTERAMERICAN έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 3.000 αεροδιακομιδές, οι περισσότερες των οποίων ήταν κρίσιμες για τη ζωή των διακομισθέντων ατόμων. Μόνο κατά το 2012 και το πρώτο φετινό εξάμηνο οι αεροδιακομιδές που πραγματοποιήθηκαν, έφθασαν τις 262. Η εταιρεία για τις υπηρεσίες που παρέχει διαθέτει υγειονομικό αεροπλάνο, ελικόπτερα, ασθενοφόρα και ένα πρότυπο Συντονιστικό Κέντρο που λειτουργεί σε 24ωρη βάση, ενώ είναι σε θέση να διαχειριστεί ολοκληρωμένα  κάθε περιστατικό δεδομένου του ευρέως δικτύου υγείας που έχει αναπτύξει αλλά και των ιδιόκτητων υποδομών υγείας.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...