Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Αναγνωστάκης: Να μην καταργηθεί το Κλιμάκιο Ασφάλισης Αλιβερίου

Στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, κατέθεσε σήμερα προς τον Υπουργό Υγείας Αναφορά σχετικά με τη λειτουργία του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας της Κεντρικής και Νότιας Εύβοιας και την ενδεχόμενη κατάργηση του Περιφερειακού Κλιμακίου Ασφάλισης Αλιβερίου.

Παράλληλα με Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων (ΑΚΕ) ζητά από τον Υπουργό Υγείας τα πρακτικά συνεδρίασης της Επιτελικής Επιτροπής της Τρόϊκα, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας στις 29/01/2013,  σχετικά με την μορφή και τη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας.

"Η οικονομική ύφεση - λέει ο Δ. Αναγνωστάκης - έχει πλήξει τη χώρα μας και ως εκ τούτου επηρεάζει αρνητικά και τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ). Σε τέτοιες περιόδους έντονης οικονομικής κρίσης, η ανάγκη για ουσιαστικότερη προστασία της δημόσιας υγείας και των υπηρεσιών υγείας, πρέπει να αποτελεί άμεση προτεραιότητα.

Τα τελευταία δημοσιεύματα δημιουργούν  έντονη ανησυχία ως προς την προοπτική  και τη μορφή του ΕΟΠΥΥ.

Ανησυχώντας για την υποβάθμιση του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΟΠΥΥ, λόγω και των πιέσεων που ασκούνται από την τρόϊκα, παρακαλώ να μου γνωστοποιήσετε  τα πρακτικά της συνεδρίασης της Επιτελικής Επιτροπής της Τρόϊκα, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας στις 29/01/2013".

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...