Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Η Εταιρεία Αστρονομίας Χαλκίδας στην ψηφιακή παράσταση «Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ»

Η Εταιρεία Αστρονομίας Χαλκίδας διοργανώνει επίσκεψη στο Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου , στην Αθήνα, την Κυριακή στις 9 Ιουνίου 2013, για την ψηφιακή παράσταση «Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ».

Θα προηγηθεί επίσκεψη στη Διαδραστική Έκθεση ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ που φιλοξενείται στον ίδιο χώρο.


Ώρα αναχώρησης: 15:45 από το Γήπεδο Χαλκίδας και 16:00 από τα Αγάλματα.


Το κόστος είναι 16 Ευρώ ανά άτομο και περιλαμβάνει το λεωφορείο, την είσοδο στην έκθεση και την είσοδο στην παράσταση.


Δηλώσεις συμμετοχής, στα γραφεία της Εταιρείας Αστρονομίας Χαλκίδας κάθε Τρίτη και Τετάρτη 19:00 - 21:00 (Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας, Φριζή 10, 1ος όροφος).
Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 6983909013, 6973524174

Ο Ουρανός των Αρχαίων
Ψηφιακή παράσταση, Διάρκεια: 40΄
Παραγωγή: Ίδρυμα Ευγενίδου, 2012


Η παράσταση αυτή μας μεταφέρει σ’ ένα ταξίδι στον χώρο και τον χρόνο, για να ανακαλύψουμε μαζί ποια είναι η πραγματική ιστορία για τις ιδέες και τις γνώσεις που είχαν οι Αρχαίοι για τον Ουρανό. Η πρώτη ενότητα επικεντρώνεται στον «Ουρανό της Αρχαίας Αιγύπτου» και στα διάφορα κτίσματα των Αιγυπτίων που βασίζονταν στην αντίληψή τους για τον νυχτερινό ουρανό. Η δεύτερη ενότητα είναι αφιερωμένη στους Μινωίτες ναυτικούς και στον πολιτισμό που ανέπτυξαν στη Θήρα και την Κνωσό, ενώ στην τρίτη ενότητα επιστρέφουμε στην Ελληνιστική Αίγυπτο και στα επιτεύγματα της Αλεξανδρινής επιστήμης, την περίφημη Αλεξανδρινή Βιβλιοθήκη, τον Φάρο της Αλεξάνδρειας, ενώ η παράσταση κλείνει με τις τελευταίες εντυπωσιακές ανακαλύψεις για τον «Μηχανισμό των Αντικυθήρων». Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας


Το Σεπτέμβριο του 2003 ολοκληρώθηκαν δύο νέες πτέρυγες του Ιδρύματος, εκ των οποίων η μία φιλοξενεί το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο και η δεύτερη, σε τμήμα του κτιρίου συμμετρικό ως προς το Πλανητάριο, στεγάζει έναν πρότυπο εκθεσιακό χώρο, την Αίθουσα Διαδραστικών Εκθεμάτων Επιστήμης και Τεχνολογίας "Μαριάνθη Σίμου".


Στο χώρο αυτό, φιλοξενήθηκε το Νοέμβριο του 2003, η πρώτη περιοδική έκθεση με τίτλο "Η Επιστήμη των Αθλημάτων", που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Ολυμπιακών Αγώνων σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ευγενίδου, εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.
Στη νέα αυτή εκθεσιακή πτέρυγα, λειτουργεί, από το Δεκέμβριο του 2006, η μόνιμη Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας.


Η ανάπτυξη των διαδραστικών Εκθεμάτων που φιλοξενούνται στη Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας έγινε σε συνεργασία με την Cité des Sciences et de l´ Industrie, ενός από τα μεγαλύτερα και πλέον πρωτοπόρα ιδρύματα στο χώρο της επιστημονικής μουσειολογίας.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...