Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ: Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Αγοράς

Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Αγοράς, στη Χαλκίδα, καλεί την Πρωτομαγιά το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο αναφέρει:
"Εδώ και ένα μεγάλο χρονικό διάστημα δεχόμαστε μια χωρίς προηγούμενο επίθεση. Στα εργοστάσια επιδιώκουν μειώσεις, αύξηση του εργάσιμου χρόνου, απολύσεις και αντικατάσταση με φτηνότερους εργαζόμενους. Η επίθεση συνεχίζεται έξω από τους χώρους εργασίας με κατάργηση κοινωνικών παροχών σε παιδία, υγεία – πρόνοια, αυξήσεις στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, στα δημοτικά τέλη, σε νερό, ΔΕΗ.
Όλα τα παραπάνω σχεδιάζονται από τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.
Έχουν στόχο την αύξηση της κερδοφορίας είτε αυξάνοντας την εκμετάλλευση μέσα στους χώρους δουλειάς, είτε περικόπτοντας χρήμα  από παροχές του κράτους ώστε να πηγαίνει σε επιδοτήσεις, είτε μαζεύοντας περισσότερα για τον ίδιο λόγο με φόρους, χαράτσια, είτε ξεπουλώντας τη δημόσια περιουσία, είτε, είτε, είτε….. Αυτά δεν γίνονται μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες, ακόμα και σε αυτές που τις παρουσιάζουν ως παράδεισο. Το παράδειγμα της Κύπρου είναι μία ακόμη επιβεβαίωση.
Συνάδελφοι,
παραμονές ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ αξίζει να θυμηθούμε. Το 1886 περίπου 500.000 εργάτες απέργησαν στις ΗΠΑ καταφέρνοντας να κατακτήσουν το 8ωρο. Ακολούθησαν και άλλες μάχες όπου κατακτήθηκαν και άλλα δικαιώματα. Ποτέ στην ιστορία ο λαός δεν κέρδισε κάτι χωρίς αγώνα.
Σήμερα σε αυτόν το δρόμο βαδίζει  το ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (Π.Α.ΜΕ.). Σε αυτόν τον δρόμο βαδίζει  το σωματείο μας που μαζί με άλλα σωματεία, συνδικαλιστές, εργαζόμενους, συγκροτούμε το ΠΑΜΕ στην περιοχή μας. Για τη μαζικοποίηση του συνδικαλιστικού κινήματος και την ανάπτυξη κοινής δράσης όλων των εργαζομένων απέναντι στους εργοδότες και όλο το σύστημα που έχουν φτιάξει για να τους υπηρετεί. Μόνο σε αυτή την κατεύθυνση μπορούμε να δώσουμε λύσεις σε καθημερινά προβλήματα και την ίδια στιγμή να συγκεντρώνουμε δυνάμεις για την οριστική απαλλαγή από τους εκμεταλλευτές μας.
Σε αυτή την κατεύθυνση με τη δράση του σωματείου το τελευταίο χρονικό διάστημα πληρώθηκαν δεδουλευμένα (ΚΕΛΑΪΔΙΤΗΣ, ΒΟΚΤΑΣ, ΖΟΥΡΑΣ), ανακλήθηκαν απολύσεις (ΖΥΜΗ, ΝΗΡΕΑΣ, ΖΟΥΡΑΣ), στήθηκε επιχειρησιακό σωματείο (ΖΟΥΡΑΣ), εκφράστηκε η εργατική ταξική αλληλεγγύη στις 19/12/12 όταν εργάτες αρνήθηκαν να βγάλουν παραγωγή άλλης επιχείρησης (ΖΟΥΡΑΣ) που οι εργαζόμενοί της βρίσκονταν σε κινητοποιήσεις (ΒΟΚΤΑΣ). Η 1Η ΜΑΗ να αξιοποιηθεί για το δυνάμωμα του σωματείου μας και συνολικά του ταξικού κινήματος.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Μ. ΤΕΤΑΡΤΗ 1Η ΜΑΗ – ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ 11π.μ."

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...