Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

«Αθλητισμός στη φύση» από μαθητές του 1ου Λυκείου Χαλκίδας


Συνάντηση με 6μελή ομάδα μαθητών της Γ τάξης (τμήμα Α3) του 1ου Λυκείου Χαλκίδας, είχε σήμερα Τετάρτη 10 Απριλίου 2013, η πρόεδρος του ΔΟΑΠΠΕΧ, Λίλιαν Ζλακώνη, στα πλαίσια του σχολικού project με θέμα: «Αθλητισμός στη φύση».

Οι μαθητές και μαθήτριες  της ομάδας εργασίας του εν λόγω προγράμματος, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, υπέβαλλαν ερωτήματα προς την πρόεδρο για τα αθλήματα της ορειβασίας, της ποδηλασίας, του Κανόε-Καγιάκ και του τριάθλου, σχετικά με τη μέριμνα του Οργανισμού και του Δήμου Χαλκιδέων, για την προώθηση αντίστοιχων αθλητικών δράσεων, τη δημιουργία νέων αθλητικών χώρων, την επέκταση μεγαλύτερου δικτύου ποδηλατοδρόμων σε όλες τις συνοικίες και γειτονιές της πόλης.

Πέραν των ερωτημάτων, υπέβαλλαν τις προτάσεις τους τόσο για την ανάπτυξη των ανωτέρω  αθλημάτων που είναι και το αντικείμενο εργασίας που έχουν  αναλάβει, όσο και για τη δημιουργία ελεύθερων χώρων άθλησης και αναψυχής σε κάθε γειτονιά της πόλης, για την οργάνωση αθλητικών και περιβαλλοντολογικών δράσεων…κ.α.

Η πρόεδρος ευχαρίστησε  τους μαθητές για τη συνέντευξη και  το περιεχόμενο των προτάσεων  τους, αντάλλαξε ιδέες και δεσμεύτηκε για την οργάνωση συγκεκριμένων αθλητικών και περιβαλλοντολογικών δράσεων, κάποιες εκ των οποίων θα γίνουν μέχρι το τέλος του σχολικού έτους, καθώς και εκείνων που έχουν προγραμματιστεί με την έναρξη του σχολικού έτους, στις οποίες θα ενσωματωθούν και οι προτάσεις που υπεβλήθησαν.

   Την  ομάδα εργασίας συνόδευσε η Υπεύθυνη καθηγήτρια του σχολικού project, κα. Χαρούλα Λοφίτου, που αποτελείται από τους παρακάτω μαθητές-τριες:

Λαγός Ιάσωνας – Τρίαθλο
Μεταξάς Μιλτιάδης – Τρίαθλο
Μπενέτου Δήμητρα – Ορειβασία
Ματσούκα Λύδια – Ποδηλασία
Μόσχου – Καλαμπαλίκη Μυρτώ – Κανόε_Καγιάκ
 Μπάτη Κρύστα – Κανόε_Καγιάκ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...