Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Harlem Shake και στη Χαλκίδα (Όλα τα είχαμε, αυτό μας έλειπε...)

Harlem Shake και στη Χαλκίδα. Αν νομίζατε ότι θα μέναμε πίσω από τη νέα χορευτική μόδα, χάσατε! Η φοιτητική ομάδα (FOX) διοργάνωσε σήμερα το απόγευμα  στο «Στρογγυλό» στην παραλία της Χαλκίδας το δικό μας Harlem Shake!!

Δεκάδες νέες και νέοι συμμετείχαν στην εκδήλωση και χόρεψαν μέχρι τελικής πτώσης.Μετά από αυτή την ... πρωτοπορία της Χαλκίδας θα αναρωτιέστε και σεις  οι ανενημέρωτοι, τι  είναι το Harlem Shake.

Το Harlem Shake γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη, πάνω από 30 χρόνια πριν. Ένας αδύνατος άνδρας γνωστός στη γειτονιά ως Αλ Μπι διασκέδαζε το κοινό με ένα δικό του χορό. «Χόρευε στρίβοντας τους ώμους του. Πέρναγε πολλές ώρες χορεύοντας, σε κάθε ρυθμό και κάθε τραγούδι. Ο χορός του, που ήταν γνωστός με το όνομά του, έγινε το Harlem Shake».

Στη συνέχεια, ένα τετραμελές χορευτικό γκρουπ, οι Crazy Boyz, πέρασαν τις κινήσεις του Αλ Μπι στο επόμενο επίπεδο και τις έκαναν ευρέως γνωστές. Τις είχαν μάθει καλά στο τέλος των 90s, παρατηρώντας τον Αλ Μπι στο Χάρλεμ και τις μετέδωσαν στις γειτονιές του Μπρονξ. Προσθέτοντας δικές τους «σπαστικές» κινήσεις των χεριών και του στήθους, δημιούργησαν το Harlem Shake και το διέδωσαν στη μουσική βιομηχανία του χιπ χοπ.

Πολλοί, θεωρούν ότι είναι και ένας είδος ανταγωνισμού απέναντι στο βίντεο του Κορεάτη PSY στο τραγούδι Gagnam Style. Όπως και να έχει το Harlem Shake, έχει ευρεία διάδοση και είναι μια μόδα που τρελαίνει άτομα όλων των ηλικιών.

Οι πληροφορίες για την ιστορία του Harlem Shake προέρχονται από το site: www.lifo.gr, το video και οι φωτό από το eviaportal.gr


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...