Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Αποστόλου για Τσιμέντα: Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για μια ακόμη φορά εμπαίζει την Ευβοϊκή κοινωνία


"Η Περιφέρεια  Στερεάς Ελλάδας για μια ακόμη φορά  εμπαίζει την Ευβοϊκή κοινωνία" τονίζει σε δήλωσή του για τα "Τσιμέντα Χαλκίδας" ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ κ. Βαγ. Αποστόλου και επισημαίνει: 

"Στην τοποθέτησή μου  στις 28/03/2013 στη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων των Τσιμέντων Χαλκίδας τόνισα μεταξύ άλλων ότι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας πρέπει να εξαντλήσει τις δυνατότητες πίεσης που έχει προς τη LAFARGE με στόχο να αποσύρει την απόφασή της για κλείσιμο του εργοστασίου της στη Χαλκίδα .

 Ασφαλώς τότε δεν γνώριζα ότι τη προηγούμενη ημέρα όχι μόνο δεν ανταποκρίθηκε σε κάτι τέτοιο αλλά και ότι έσπευσε ασμένως να διευκολύνει τη προκλητική της συμπεριφορά φτάνοντας μέχρι του σημείου να της χορηγήσει και άδεια καύσης RDF στη μονάδα της στο Αλιβέρι και μάλιστα πριν την εκδίκαση από το ΣτΕ της σχετικής προσφυγής των κατοίκων κατά της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων .

Πρόκειται για  μια άθλια και επικίνδυνη τακτική  που επιβραβεύει τη μέχρι σήμερα πορεία της εταιρείας και ταυτόχρονα υπονομεύει τον αγώνα τόσο των  κατοίκων της  περιοχής για τη προστασία  του περιβάλλοντος , όσο και των  εργαζομένων των Τσιμέντων της  Χαλκίδας για την υπεράσπιση της εργασίας τους.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...