Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Ομόφωνο αίτημα του δήμου Σκύρου η παραμονή του Λιμενικού Ταμείου στο νησί


Τη συνέχιση της λειτουργίας του Λιµενικού Ταµείου Σκύρου ζητά με ομόφωνο ψήφισμά του το Δηµοτικό Συµβουλίο Σκύρου υπογραμμίζοντας τη σημασία που έχει για την τουριστική πολιτική του νησιού και τη μηδενικής δαπάνης για το κράτος λειτουργία του.

Υπογραμμίζεται ότι το Λιµενικό Ταµείο Σκύρου αποτελεί βασικό εργαλείο της τουριστικής πολιτικής του νησιού καθορίζοντας την εικόνα της πύλης του νησιού που είναι η Λιναριά, το λιµάνι της Σκύρου, το οποίο προσεγγίζουν Ε/Γ -Ο/Γ πλοία - κρουαζιερόπλοια και κάθε λογής τουριστικά σκάφη. Τονίζεται ότι η εικόνα του λιµανιού επιβάλλεται να είναι διαρκώς άψογη και δεν µπορεί να διοικείται εξ αποστάσεως και ανεξάρτητα των λοιπών εµπλεκόµενων τοπικών φορέων. Εξάλλου σημειώνεται δεν είναι οδικά προσβάσιμο, όπως τα υπόλοιπα υπό κατάργηση Λιμενικά Ταμεία Ευβοίας.

Σημειώνεται επίσης ότι το Λιµενικό Ταµείο Σκύρου δεν παράγει δαπάνη για προσωπικό, αφού δεν διαθέτει ούτε µια οργανική θέση, ούτε και έξοδα αφού στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτίριο, ενώ ο Πρόεδρος και τα µέλη της Λιµενικής επιτροπής είναι άµισθα και λειτουργεί άψογα σε εθελοντική βάση, με τη συμμετοχή περισσότερων από 50 ατόμων. Υπενθυμίζεται επίσης ότι με την παρέµβαση και του Δήµου, το Λιµενικό Ταµείο Σκύρου το 2012 συστέγασε το τελωνείο Σκύρου, το οποίο τελικά παρέµεινε στο νησί και δεν καταργήθηκε.

Τονίζεται τέλος ότι η στρατηγική σηµασία της Σκύρου µε την παρουσία Αεροπορίας Ναυτικού Στρατού, µε στρατιωτικό αεροδρόµιο ναύσταθµο και πολλές άλλες εγκαταστάσεις υψίστης σηµασίας δεν επιτρέπουν τη διαχειριστική τυχόν υπολειτουργία των λιµενικών της εγκαταστάσεων.

Το Δηµοτικό Συµβουλίο προτείνει την παραμονή του Λιµενικού Ταµείου Σκύρου µε έδρα στο Λιµάνι της Λιναριάς Σκύρου ως κρατικό Λιµενικό Ταµείο ή ως δημοτικό Λιμενικό Ταμείο με την υπαγωγή του στο Δήµο Σκύρου, ελλείψει νοµοθετικού πλαισίου ως αυτοτελούς κρατικού.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας για τη διατήρηση του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου ο οργανισμός καταχώρησε σε ιστοσελίδα στο διαδίκτυο όλα τα σχόλια και τις εντυπώσεις όσων επισκέφθηκαν τη Σκύρο και κατέπλευσαν με σκάφος στη Λιναριά, τα οποία περιλαμβάνονται στο βιβλίο Εντυπώσεων που καθιέρωσε το Λιμενικό Ταμείο Σκύρου στα μέσα Ιουλίου του 2012.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...