Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Οριστικό λουκέτο στην ΙΝΤΕΡΚΕΜ, με ...ευθύνη της ΔΕΗ

Οριστικό λουκέτο σε μια άλλη βιομηχανία, την ΙΝΤΕΡΚΕΜ, μπήκε με ...ευθύνη της ΔΕΗ, τη στιγμή που το Ειρηνοδικείο Χαλκίδας, αποφάσισε για τους εργαζόμενους την καταβολή του 50% των δεδουλευμένων τους διαφορετικά θα μπορούν να προχωρήσουν σε κατασχέσεις.

Το Εργατικό Κέντρο Ευβοίας, σε επιστολή του προς το Λιμεναρχείο Χαλκίδας ζητά την άμεση παρέμβαση του στην διακοπή ρεύματος που προχώρησε η ΔΕΗ στο εργοστάσιο και στο λιμάνι της Ιντερκέμ.

Το ΕΚΕ αναφέρει:

Σας πληροφορούμε ότι από χθες 10/1/2012 στις εγκαταστάσεις της ΙΝΤΕΡΚΕΜ 1 και 2, η ΔΕΗ προχώρησε σε διακοπή ρεύματος.
Επειδή με την διακοπή υπάρχει πλήρης συσκότιση και συντρέχουν λόγοι ασφάλειας, υγιεινής, ρύπανσης και φύλαξης των εγκαταστάσεων, θα παρακαλούσαμε τις κατάλληλες ενέργειές σας , για να αποφευχθούν τυχόν δυσάρεστες καταστάσεις (κλεψιές σε καλώδια, ρύπανση από δεξαμενές χημικών κ.λ.π..).

Υπενθυμίζουμε ότι στην ΙΝΤΕΡΚΕΜ υπάρχει Λιμάνι που πλέον εκτός του φωτισμού, δεν λειτουργούν οι κάμερες ασφάλειας και πυρόσβεσης, με αποτέλεσμα τα άτομα της security που βρίσκονται στις πύλες του εργοστασίου χωρίς φωτισμό – θέρμανση κ..λ.π., να αδυνατούν για την σωστή φύλαξη του εργοστασίου.



Το Ειρηνοδικείο



Το Ειρηνοδικείο Χαλκίδας, αποφάσισε για τους εργαζόμενους της Ιντερκέμ, την καταβολή του 50% των δεδουλευμένων τους, όπως αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων της εταιρείας στην ανακοίνωση του.

Το σωματείο εργαζομένων της Ιντερκέμ αναφέρει:

Στις 10 Δεκεμβρίου 2012 συνεδρίασε το Ειρηνοδικείο Χαλκίδας και δίκασε την υπόθεση μας, για μη καταβολή μέρος δεδουλευμένων μηνός Ιουλίου 2012 καθώς και τους δεδουλευμένους μισθούς των μηνών Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2012.
Πιθανολογώντας και κρίνοντας την οικονομική αδυναμία που έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι, αποφάσισε τα εξής:
- Την καταβολή του 50% των ποσών που αφορούν τους οφειλόμενους δεδουλευμένους μισθούς Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου, καθώς και την συντηρητική κατάσχεση κινητής και ακίνητης περιουσίας της Εταιρείας του υπολειπόμενου 50% των οφειλόμενων δεδουλευμένων μισθών Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2012.

Σε περίπτωση που η Εταιρεία δεν καταβάλλει το 50% των δεδουλευμένων, όπως έκρινε το Ειρηνοδικείο, τότε το ποσόν αυτό μετατρέπεται σε άμεση κατάσχεση κινητής – ακίνητης περιουσίας (πληστηριασμός).

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...