Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

BINTEO - H Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης στο 5ο Διεθνές Μουσικολογικό Συνέδριο


Εξαιρετική τιμή απετέλεσε για την Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος «ΙΕΡΕΥΣ ΠΑΥΛΟΣ Ο ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ» η συμμετοχή του 25μελούς Βυζαντινού Χορού των καθηγητών και μαθητών της, στην Ψαλτική Εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 5ου Διεθνούς Μουσικολογικού Συνεδρίου, που διοργάνωσε το Ίδρυμα Βυζαντινής Μουσικολογίας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, με γενικό θέμα «ΕΡΩΤΑΠΟΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΤΗΣ ΨΑΛΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ», από 13 έως 15 Δεκεμβρίου 2012.

Η Ψαλτική Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Μεγάλη Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών, την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012 το βράδυ και εκτός από την Σχολή μας, συμμετείχε και η Χορωδία Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, υπό την διεύθυνση του Αρχιμ. Επιφανίου Οικονόμου, ενώ παρέστησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο σεπτός  Ποιμενάρχης μας Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, αρκετοί Κληρικοί, ο Ομότιμος Καθηγητής της Βυζαντινής Μουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γρηγόριος Στάθης, Καθηγητές του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μουσικολόγοι και πλήθος μουσικοφίλων, μεταξύ των οποίων και αρκετοί Χαλκιδείς.

Ο Χορός της Σχολής μας, υπό την διεύθυνση του κ. Δήμου Τσίμπου, Λαμπαδαρίου του Ι. Ναού Αγίου Νικολάου Χαλκίδος, απέδωσε Ύμνους του Αγίου Δωδεκαημέρου από την βυζαντινή μουσική παράδοση του 17ου, 18ου, 19ου και 20ου αιώνος και απέσπασε εξαιρετικά σχόλια από όλους τους παρισταμένους.         

Στον Βυζαντινό Χορό συμμετείχαν οι Ιερείς π. Φιλόθεος Θεοχάρης, π. Αργύριος Στουραΐτης, π. Ιωάννης Κετσετζής, π. Ιωάννης Φαφούτης, π. Εμμανουήλ Νταλλαρής, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Σχολής κ. Γρηγόριος Αναστασίου, οι Καθηγητές Γεώργιος Αντωνίου, Γεώργιος Καραγκούνης, Θεοδόσιος Στεργιόπουλος, Θεόδωρος Κοκκορίκος και Στυλιανός Μπενής και οι μαθητές Αντώνιος Ακριώτης, Βασίλειος Μαρινάκης, Ελευθέριος Πνευματικός, Ιάκωβος Κεσετζής, Ιωάννης Ακριώτης, Ιωάννης Μάνος, Ιωάννης Μπατζάκης, Κωνσταντίνος Βλαχόπουλος, Νικόλαος Δημητρίου, Νικόλαος Μιχελής, Χαράλαμπος Τσάκαλος και Χρήστος Βενιζέλος.
            Τους Ύμνους, μπορούν να ακούσουν διαδικτυακά, όσοι επιθυμούν, από τον εξής σύνδεσμο:
http://www.youtube.com/watch?v=6Llk1OhUMTU&feature=youtu.be

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...