Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

«Πρόταση Γάμου» στο Θέατρο Παπαδημητρίου

Ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας (Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ..), σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό «Κοσμοθέατρο» και το Θεατρικό Εργαστήριο Ιωαννίνων «Κύκλος», παρουσιάζουν την  την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου και ώρα 20:30  ώρα 20:30, στο Δημοτικό Θέατρο Παπαδημητρίου, την κωμωδία «Πρόταση Γάμου» του Άντον Τσέχωφ.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.


Λίγα λόγια για το έργο…..

Με την «Πρόταση γάμου», μέσα από αυτή την φάρσα της προεπαναστατικής Ρωσίας, ο Τσέχωφ, ο μεγάλος Ρώσος δραματουργός, αποδεικνύει πως η ανθρώπινη ματαιοδοξία αλλά και μικρότητα είναι παρούσα σε όλες τις εποχές.

Μας παρουσιάζει την ιστορία ενός τρομοκρατημένου ξεπεσμένου «αγροτοαριστοκράτη» ο οποίος ξεκινάει να ζητήσει σε γάμο την κόρη του κατά τα φαινόμενα φίλου και γείτονά του γαιοκτήμονα. Κάθε φορά όμως που αγωνιά να αρθρώσει το «λαμβάνω την τιμή να ζητήσω την χείρα της κόρης σας» κλπ, σκοντάφτει πάνω σε ένα σωρό παρεξηγήσεις κατά τις οποίες περιπλέκονται «χωράφια, σπίτια, τούβλα, σκυλιά, παππούδες, θειάδες, συμβόλαια, θεριστέδες…» κι ο χορός της φάρσας τελειωμό δεν έχει.

Συντελεστές της παράστασης:
Σκηνοθεσία : Ηλίας Γκέκας
Ηθοποιοί: Ηλίας Γκέκας, Νίκος Ξένος, Ελένη Τζελά, Δημήτρης Τσολάκης
Σκηνικά – Κοστούμια: Σπύρος Βέρας
Μετάφραση : Δημήτρης Τζελάς

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...