Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ: Έκοψε επίδομα από τους εργαζόμενους


Από διαμαρτυρία των εργαζομένων στα Τσιμέντα για τις χορηγίες της Lafarge
Η κοινωνική  πολιτική της εταιρείας  ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ έγινε... εκδικητική και την πλήρωσαν τα παιδιά των εργαζομένων στο τσιμεντάδικο!

Η εταιρεία εδώ και χρόνια χορηγεί οικονομική ενίσχυση σε ετήσια βάση, σε όλους τους εργαζόμενους, που διαθέτουν παιδιά σε κάποια εκπαιδευτική βαθμίδα, φοιτητές, σπουδαστές, μαθητές, ακόμη και νήπια, αλλά φέτος έκοψε το σχολικό επίδομα μόνο για τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο της Χαλκίδας,

Σύμφωνα  με τη διοίκηση του σωματείου, η ΑΓΕΤ  συνεχίζει να το καταβάλλει κανονικά το επίδομα  στα υπόλοιπα εργοστάσια του Ομίλου.

Το Σωματείο Εργαζομένων προσέφυγε στην Επιθεώρηση Εργασίας, η οποία αποφάνθηκε ότι κακώς δεν καταβλήθηκε η οικονομική ενίσχυση για τα παιδιά, από τη στιγμή που χορηγείται στους εργαζόμενους των υπολοίπων εκμεταλλεύσεων της εταιρείας  και συνιστά στους εργαζόμενους του Τσιμεντάδικου της Χαλκίδας να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη.

Η Επιθεώρηση Εργασίας θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα, για διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών. Από την πλευρά του το Σωματείο σε ανακοίνωση, μιλά "για προκλητική διάκριση της εταιρείας σε βάρος των εργαζομένων της Χαλκίδας".

Το Σωματείο καλεί τους εργαζόμενους να συμπληρώσουν τα σχετικά έγγραφα για κατάθεση ομαδικής αγωγής, σύμφωνα με τη υπόδειξη της Επιθεώρησης Εργασίας.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...