Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Με... Ζαμπέτα και Βιολάρη "μάγεψε" τους πάντες η “Μαντολινάτα” από το Παραλίμνι

ΕΙΚΟΣΙ σπουδαία Ελληνικά τραγούδια, απόλαυσαν όσοι βρέθηκαν απόψε στο Θέατρο Παπαδημητρίου.

ΕΙΚΟΣΙ σπουδαία Ελληνικά τραγούδια από την μαντολινάτα του Δήμου Παραλιμνίου της Κύπρου. Ξεκίνησαν με το τραγούδι ποιος ΠΟΙΟΣ ΕΙΝ΄ ΑΥΤΟΣ, του Γιώργου Ζαμπέτα και τελείωσαν με το ΟΥΛΛΑ ΧΑΛΑΛΙΝ ΣΟΥ του Μιχάλη Βιολάρη.

Φωτό Χρήστος Κουτσαύτης
Ακολούθησαν τα καθιερωμένα αναμνηστικά και από τις δύο πλευρές και η βραδιά πέρασε στην ανάμνηση όλων των παρευρισκομένων.

Την εκδήλωση οργάνωσε ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης Πολιτισμού Περιβάλλοντος Χαλκίδας (Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ.) στο Δημοτικό Θέατρο Παπαδημητρίου .

Η Μαντολινάτα του Δήμου Παραλιμνίου ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 1998, έχοντας σαν σκοπό την ανάπτυξη των πολιτιστικών δρώμενων του Δήμου και την ευρύτερη αναβάθμιση του πολιτιστικού επιπέδου των δημοτών του.

Διοργάνωσε εκδηλώσεις και αφιερώματα σε συνθέτες, στα πλαίσια των διαφόρων φεστιβάλ του Δήμου, ενώ έλαβε μέρος σε πολλές άλλες εκδηλώσεις σε συνεργασία με τη Χορωδία και την Παιδική Χορωδία του Δήμου Παραλιμνίου, καθώς και με διακεκριμένους σολίστες. Εμφανίστηκε επίσης σε διάφορα μέρη της Κύπρου, καθώς και στην Κέρκυρα, την Καστοριά και το Μπορντό της Γαλλίας.

Η Μαντολινάτα αριθμεί σήμερα γύρω στα 30 ενεργά μέλη. Το ρεπερτόριό της αποτελείται από κυπριακά τραγούδια, καντάδες, παλιά ελληνικά τραγούδια καθώς και επιλογές από τον ελληνικό κινηματογράφο.

Μαέστρος της, από την ίδρυσή της, είναι ο δάσκαλος - μουσικός Μάριος Πογιατζής.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...