Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Δράση της ομάδας Ιατρικής Αλληλεγγύης του ΕΠΑΜ στις Κονίστρες

Δράση της ομάδας Ιατρικής Αλληλεγγύης του ΕΠΑΜ στις Κονίστρες έχει προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο. Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση:

Η Yγεία αποτελεί ύψιστο ανθρώπινο αγαθό. Η καθολική, επαρκής και ποιοτική υγειονομική φροντίδα του πληθυσμού είναι υποχρέωση της πολιτείας. Η πρόσβαση στις υγειονομικές υπηρεσίες είναι στοιχειώδες δικαίωμα του καθενός.

Δυστυχώς όμως τίποτα από αυτά δεν ισχύει στη χώρα μας. Εδώ η πρόσβαση σε γιατρό, νοσοκομείο ή φάρμακο δεν καθορίζεται από τις ανάγκες των ανθρώπων, αλλά από τις απαιτήσεις των τοκογλύφων δανειστών, γιατί πρώτο μέλημα των κυβερνώντων είναι η εξυπηρέτηση του χρέους και όχι της κοινωνίας.

Ως αποτέλεσμα αυτών βλέπουμε την κατάρρευση του υγειονομικού συστήματος της χώρας, τη διάλυση των προνοιακών δομών, τον αυξανόμενο αποκλεισμό όλο και μεγαλύτερου αριθμού των συνανθρώπων μας από τις στοιχειώδεις παροχές υπηρεσιών υγείας και όλα αυτά τη στιγμή που το εισόδημα του κόσμου καταρρέει.

Η απάντηση δεν μπορεί παρά να είναι μόνο μία:

ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Σε όλο αυτό το "οικοδόμημα" η ομάδα Ιατρικής Αλληλεγγύης (Ι.ΑΛ.) του Ε.ΠΑ.Μ. δίνει τη μάχη της προσφέροντας στον πολίτη όσα μπορεί από αυτά που του στερεί το κράτος.

Το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου η ομάδα Ιατρικής Αλληλεγγύης του Ε.ΠΑ.Μ. από τις 10 το πρωί δημιουργεί στο Παλιό Δημοτικό Σχολείο Κονιστρών ΔΩΡΕΑΝ Κοινωνικό Ιατρείο για ΟΛΟΥΣ τους πολίτες. Παρέχονται σε όσους έχουν ανάγκη Καρδιολογική, Παθολογική, Πνευμονολογική, Αιματολογική εξέταση, Οδοντιατρικός έλεγχος για τα παιδιά και συμβουλευτική από ψυχολόγο/λογοθεραπευτή.

Θα ακολουθήσει βραδινή εκδήλωση – συζήτηση με το Γ.Γ. του Ε.ΠΑ.Μ. Δημήτρη Καζάκη

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...