Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

ΟΜΟΡΦΙΑ: Ενυδάτωση και λάμψη μετά τις διακοπές

Κατά την διάρκεια των διακοπών μας μπορεί να αποκτήσαμε την ηλιοκαμένη επιδερμίδα που όλο το χειμώνα ονειρευόμασταν, τώρα όμως με την επιστροφή μας ήρθε η ώρα να την φροντίσουμε, να την ενυδατώσουμε και να της δώσουμε την χαμένη λάμψη της.

Οι πολλές ώρες έκθεσης στον ήλιο προκαλούν αφυδάτωση του δέρματός μας.

Τι πραγματικά όμως είναι η αφυδάτωση του δέρματος;

Η αφυδάτωση του δέρματος είναι η έλλειψη νερού στην εξωτερική στιβάδα της επιδερμίδας, την κεράτινη. Η στιβάδα αυτή, σε φυσιολογικές συνθήκες περιέχει 10-20% υγρασία. Η υγρασία της κεράτινης στιβάδας προέρχεται από τη βαθύτερη στιβάδα της επιδερμίδας, τη βασική. Στα κανονικά δέρματα, υπάρχει ισορροπία ανάμεσα στην υγρασία που έρχεται από τη βασική στιβάδα και την υγρασία που διαχέεται προς το περιβάλλον. Αν για οποιονδήποτε λόγο το νερό απομακρύνεται από την κεράτινη στοιβάδα πιο γρήγορα από όσο προσλαμβάνεται από τις κατώτερες στοιβάδες του δέρματος, τότε η υγρασία της κεράτινης στιβάδας πέφτει κάτω από 10%, το δέρμα χάνει την ελαστικότητα και την απαλότητά του και γίνεται τραχύ και λεπιδωτό, με αποτέλεσμα να χάνεται και η λάμψη του, τότε μιλάμε για αφυδάτωση. Αυτή είναι η κλινική εικόνα του τυπικά αφυδατωμένου δέρματος.

Ας δώσουμε λοιπόν στο κουρασμένο δέρμα μας μετά τις διακοπές και όχι μόνο, την ενυδάτωση που έχει ανάγκη έτσι ώστε να δείχνει και να είναι δροσερό και λαμπερό! Αυτό μπορεί να επιτευχτεί με τους παρακάτω απλούς και εύκολους τρόπους:

1. Καθαρίζουμε το πρόσωπό μας με ένα προϊόν καθαρισμού ανάλογα με τον τύπο δέρματός μας (γαλάκτωμα για ξηρά και σαπούνι για λιπαρά δέρματα).

2. Τονώνουμε το δέρμα μας με μια λοσιόν ή με χαμομήλι ταμπονάροντας με απαλές κυκλικές κινήσεις στο πρόσωπο και τον λαιμό.

3. Στην συνέχεια κάνουμε σκράμπ (πίλινγκ) για να απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα μας, έτσι ώστε να μπορεί να απορροφήσει όσο το δυνατόν περισσότερο την ενυδατική φροντίδα που θα του προσφέρουμε.

4. Βάζουμε την μάσκα στο πρόσωπο και τον λαιμό. Για τα ξηρά δέρματα προτιμούμε μια μάσκα με ενυδατικά στοιχεία, ενώ για τα λιπαρά δέρματα μια μάσκα που μειώνει τη λιπαρότητα. Οι μάσκες βοηθούν την επιδερμίδα μας να φαίνεται πιο λαμπερή.

5. Και φτάσαμε στο τελευταίο στάδιο που είναι η ενυδάτωση. Το δέρμα μας είναι πλέον καθαρό και έτοιμο να δεχτεί την ενυδατική κρέμα. Επιλέγουμε την ενυδατική κρέμα ανάλογα πάντα με τον τύπο δέρματός μας.

Εάν θέλουμε να έχουμε ένα ενυδατωμένο, λαμπερό και υγιές δέρμα θα πρέπει να ακλουθούμε τα παραπάνω βήματα τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα. Την ενυδατική μας κρέμα την χρησιμοποιούμε σε καθημερινή βάση.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...