Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Πολλά τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας στη Χαλκίδα εξαιτίας των λυμάτων που έχουν χυθεί στην θάλασσα

Αυξημένα τα περιστατικά στο νοσοκομείο Χαλκίδας τις τελευταίες μέρες, από πολίτες οι οποίοι μολύνθηκαν από τα νερά του Ευβοϊκού και συγκεκριμένα από παραλίες οι οποίες βρίσκονται κοντά στην πόλη της Χαλκίδας εξαιτίας των λυμάτων που έχουν χυθεί στην θάλασσα από πρόβλημα που προέκυψε με αγωγό ομβρίων υδάτων της ΔΕΥΑΧ. Άτυχοι λουόμενοι πηγαίνουν για μπάνιο και μολύνονται από τον φρακαρισμένο αγωγό ομβρίων υδάτων Κανήθου - Σουβάλας.

Πολλά κρούσματα γαστρεντερίτιδας, που εμφανίζουν συμπτώματα αυξημένου πυρετού καθώς και έντονων στομαχικών διαταραχών, έχουν παρουσιαστεί τις τελευταίες μέρες με τους γιατρούς να αποδίδουν την έξαρση αυτή στη μόλυνση των υδάτων από τον βουλωμένο αγωγό της ΔΕΥΑΧ. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα λουόμενου, προ δύο ημερών, όπου κάνοντας το μπάνιο του στον Άγιο Μηνά... είδε να επιπλέουν και να περνούν από δίπλα του "ακαθαρσίες"!!! Το περιστατικό είναι ένα από τα πολλά που έχουν παρουσιαστεί με όλο και περισσότερους πολίτες να είναι φοβισμένοι και να διαμαρτύρονται για... βρώμικα νερά.
Η απάντηση πάντως της προέδρου της ΔΕΥΑΧ, χτες Δευτέρα 2 Ιουλίου, σε ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης, ήταν ότι οι θάλασσές μας φέτος -ύστερα από μέτρηση- είναι πιο καθαρές από τις προηγούμενες χρονιές και προέτρεψε τους κατοίκους της πόλης να κάνουν άφοβα μπάνιο! Αυτό που... προφανώς ξέχασε να επισημάνει είναι ότι η μέτρηση αυτή, μάλλον... έγινε πρωτού προοκύψει το πρόβλημα με τον αγωγό των ομβρίων υδάτων. Δεν μας διευκρίνησε επίσης εάν η ίδια πηγαίνει για μπάνιο αυτό το διάστημα στις περιοχές που έχουν το πρόβλημα. Όσο για τα πολλαπλά κρούσματα γαστρεντερίτιδας και άλλα -πιο... επιφανειακά- περιστατικά με εξανθήματα, κοκκινίλες και ερεθισμούς... 
panevoiko.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...