Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Αγγίζουν τους απαγωγείς του 15χρονου

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τους απαγωγείς του 15χρονου μαθητή στη Χαλκίδα, καθώς οι διωκτικές αρχές έχουν στα χέρια τους αρκετά στοιχεία που δεν αφήνουν περιθώρια στους δράστες να ξεφύγουν.

Στις 9.00 προχθές το βράδυ, μετά από δεκαοχτώ ολόκληρες ώρες ομηρίας, ο μικρός Βαγγέλης αφέθηκε ελεύθερος από τους απαγωγείς του σε ερημική τοποθεσία στη Δροσιά Ευβοίας και επέστρεψε στην αγκαλιά των γονιών του. Ο εφιάλτης του τελείωσε και μαζί του και η αγωνία της οικογένειάς του, των συμμαθητών του και όλων των κατοίκων της Χαλκίδας.

Ωστόσο για τους αστυνομικούς η εξιχνίαση της υπόθεσης απαγωγής του βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Αστυνομικοί της Ασφάλειας Χαλκίδας μαζί με συναδέλφους του από την Αθήνα έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, που τον άρπαξαν στις 8.00 το πρωί της Πέμπτης λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι του, την ώρα που πήγαινε στο σχολείο του για να δώσει εξετάσεις.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της «Espresso», οι απαγωγείς του από την πρώτη στιγμή που τον έπιασαν στα χέρια τους και τον επιβίβασαν σε ένα λευκό βαν μέχρι και τη στιγμή που τον απελευθέρωσαν υπέπεσαν σε αρκετά «μοιραία» λάθη. Αυτά έδωσαν στους αστυνομικούς την άκρη του νήματος που θα ξετυλίξει το κουβάρι της υπόθεσης και θα τους οδηγήσει στο κατώφλι τους.

Την ώρα που ένας εκ των κουκουλοφόρων άρπαζε τον μαθητή της Α’ Λυκείου και τον έβαζε με δύναμη στο αυτοκίνητο δεν κατάλαβε ότι του είχε πέσει στην άσφαλτο το καπάκι από το κινητό του τηλέφωνο, ενώ δεν είχε φροντίσει να καλύψει και τόσο καλά τα χαρακτηριστικά του.

Το κομμάτι από το κινητό του τηλέφωνο έχει μπει στο μικροσκόπιο των αστυνομικών για αποτυπώματα και γενετικό υλικό. Εξάλλου, αυτόπτες μάρτυρες που είδαν καρέ-καρέ τη στιγμή της απαγωγής έχουν δώσει αρκετά στοιχεία για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τον σωματότυπο των κακοποιών. Ετσι, οι έρευνες έχουν επικεντρωθεί σε συγκεκριμένη ομάδα ατόμων.

Ενα ακόμη λάθος στο οποίο υπέπεσαν οι δράστες είναι το γεγονός ότι επί μία ολόκληρη εβδομάδα πριν από την απαγωγή τηλεφωνούσαν στο σπίτι της οικογένειας και απειλούσαν τον πατέρα του 15χρονου και διευθυντή της Εθνικής Τράπεζας Χαλκίδας.

Ο ίδιος θεώρησε ότι επρόκειτο για κακόγουστη φάρσα και έτσι δεν ενημέρωσε τις αρχές. Από τη στιγμή της απαγωγής μέχρι και μία περίπου ώρα πριν ο μικρός αφεθεί ελεύθερος οι κακοποιοί τηλεφώνησαν συνολικά τέσσερις φορές στον πατέρα.

Στο πρώτο τηλεφώνημα ζήτησαν το ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ ως λύτρα για να αφήσουν ελεύθερο το παιδί του και έπειτα τηλεφωνούσαν για να διαπραγματευτούν. Τελικά, όπως έγινε γνωστό, άφησαν το παιδί ελεύθερο χωρίς να πάρουν απολύτως τίποτα.

Για τα τηλεφωνήματα ήδη ξεκίνησε και η διαδικασία άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου προκειμένου να εντοπιστούν οι επικοινωνίες των δραστών και τα σημεία που κινήθηκαν. Αστυνομικές πηγές εκτιμούν πως όλες αυτές τις ώρες ομηρίας οι δράστες φαίνεται να κρατήσουν τον 15χρονο μέσα στο κλειστό φορτηγάκι και ότι κινούνταν διαρκώς.

Οταν συνειδητοποίησαν ότι η υπόθεση είχε γίνει γνωστή στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, είχε πάρει τεράστιες διαστάσεις και πως ο αστυνομικός κλοιός έσφιγγε γύρω τους, αποφάσισαν την ελευθέρωση του ομήρου.

Το παιδί, αν και σοκαρισμένο, είναι καλά στην υγεία του. Ετσι, από σήμερα κιόλας οι αστυνομικοί προσπαθούν με ιδιαίτερα λεπτούς χειρισμούς να μάθουν και από το ίδιο κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες για τους υπευθύνους της τρομακτικής του περιπέτειας.


ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...