Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Γυμνάσιο Αλιβερίου: «Φάε, πιες, ανακύκλωσε»

Η Ομάδα περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Γυμνασίου Αλιβερίου και οι συντονίστριες καθηγήτριες Γλάρου Κονδυλία και Μακρίδου Χριστίνα ανέλαβαν μια πρωτότυπη εκστρατεία και την έφεραν σε  πέρας με μεγάλη επιτυχία.

Διαβάστε πως την περιγράφουν οι ίδιοι:

"Στα πλαίσια του Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που εκπονούμε στο σχολείο μας, Γυμνάσιο Αλιβερίου, με θέμα «Φάε, πιες, ανακύκλωσε» πληροφορηθήκαμε από το Σωματείο Εργαζομένων της ΒΙΟΜΕΚ ότι ο Σύλλογος Παραπληγικών & Κινητικά Αναπήρων Ν. Πέλλας, που εδρεύει στα Γιαννιτσά, συγκεντρώνει πλαστικά καπάκια εμφιαλωμένων νερών με σκοπό την παράδοσή τους σε Εταιρεία Ανακύκλωσης, η οποία αντί για χρήματα τους αγοράζει ηλεκτρονικά αμαξίδια και διάφορα άλλα ορθοπεδικά είδη για ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη.

Με την συλλογή 10.000 πλαστικών καπακιών - περίπου τρεις με τέσσερις τόνοι καπάκια - ένα αναπηρικό καρότσι εντελώς δωρεάν θα δοθεί σε κάποιον που το έχει ανάγκη. Η προσπάθεια γίνεται σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αναπήρων Όλων των Παθήσεων Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας "Η Αγία Ειρήνη".

Θέλοντας να ενισχύσουμε κι εμείς αυτή την πολύ ενδιαφέρουσα δραστηριότητα του Συλλόγου αναλάβαμε τη συγκέντρωση πλαστικών καπακιών στο σχολείο μας. Η ανταπόκριση των μαθητών ήταν μεγάλη και την Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012 συσκευάσαμε σε τέσσερα χάρτινα κιβώτια εκατοντάδες πλαστικά καπάκια.

Το πρακτορείο μεταφορών του κ. Κουρνιάτη ανέλαβε να μεταφέρει δωρεάν το φορτίο στην Αθήνα και στη συνέχεια θα παραδοθεί στα Γιαννιτσά από άλλο πρακτορείο μεταφορών με το οποίο έχει έρθει σε συνεννόηση ο κ. Σίμωσης Α. από το Σωματείο της ΒΙΟΜΕΚ".

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...