Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2012

Αποστόλου: Καταχρηστικές διώξεις εναντίον αγροτοσυνδικαλιστών

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Βαγγέλης Αποστόλου, αναπτύσσοντας την επίκαιρη ερώτηση για την άρση της δίωξης των αγροτοσυνδικαλιστών είπε:

Είναι πολλοί οι λόγοι που συνηγορούν στην αποδοχή του αιτήματός μας για την άρση της δίωξης των συνδικαλιστικών εκπροσώπων του αγροτικού χώρου .
  1. εκπροσωπούν την ασθενέστερη ομάδα της οικονομικής δραστηριότητας της χώρας μας.Το εισόδημά τους όχι μόνο είναι το μικρότερο αλλά και βαίνει συνεχώς μειούμενο΄.
  2. Αποτελούν το τομέα εκείνο που διασφαλίζει την επιβίωσή μας, πόσο μάλλον σε μια κρίση που εκτός από οικονομική ενδέχεται να γίνει και επισιτιστική
  3. στις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες έχουν τη συμπαράσταση όλης της ελληνικής κοινωνίας,
  4. δε δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα ούτε στη κυκλοφορία, ούτε στα ευπαθή προϊόντα, αφού δεν υπήρξε καμία καταγεγραμμένη βλάβη, επικοινωνιακός και μόνον ήταν ο θόρυβος, δεν τον δημιούργησαν οι ίδιοι
  5. σε ανάλογη περίπτωση με τις αγροτικές κινητοποιήσεις του 1997 εξαλείφθηκε το αξιόποινο αντίστοιχων αδικημάτων
  6. ο ίδιος ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στις Σέρρες τη προεκλογική περίοδο δεσμεύτηκε ότι θα ρυθμίσει το ζήτημα
  7. και ο Υπουργός Δικαιοσύνης κατά τη συνάντηση που είχε με τους φορείς των Σερρών τους υποσχέθηκε ότι θα τακτοποιήσει το θέμα αν υπάρξει από τα κόμματα ανάλογη προσέγγιση
  8. εκτός από εμάς πιστεύουμε ότι και όλα τα κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου συμφωνούν, το ΚΚΕ ήδη έχει καταθέσει και σχετική τροπολογία .
Θα μπορούσα να αναφέρω χίλιους ακόμη λόγους

Πάρτε τη πρωτοβουλία εσείς φέρτε την τροπολογία βάζοντας ακόμη και τη προϋπόθεση της σύμφωνης γνώμης όλων των κομμάτων της Βουλής

Μόνον έτσι θα φανεί η πολιτική συνέπεια των πύρινων λόγων της προεκλογικής περιόδου

Οι συμπάθειες και η συμπαράσταση είναι για κατανάλωση δε λύνουν το πρόβλημα.

Τι θα απαντήσετε στους αγρότες όταν μόλις προχθές με το ν. 4055/2012 κάνατε αναπροσαρμογή ποσών και ορισμένα αδικήματα που είχαν χαρακτηριστεί κακουργηματικά ,π.χ. η απάτη σε μια νύχτα μετατράπηκαν σε πλημμελήματα και μάλιστα πολλά οδηγήθηκαν σε παραγραφή, αφού δεν είχαν εκδοθεί τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις, ενώ την ίδια ώρα τους σέρνετε στα δικαστήρια.

Τονίζοντας ο Υφύπουργος Δικαιοσύνης κ.Καραγκούνης στην απάντηση του δε δεσμεύτηκε για άμεση παρέμβαση αλλά άφησε το ζήτημα ανοιχτό για το μέλλον.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...