Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

ΕΡΕΤΡΙΑ: Μπίζνες με Γερμανούς για τουρισμό, διαχείριση απορριμάτων και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας,

Εποικοδομητικές συναντήσεις με δημάρχους Γερμανικών πόλεων και φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, πραγματοποίησε ο δήμαρχος Ερέτριας κ. Βασίλης Βελέντζας στο περιθώριο της «3ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης – DGV III» του Ελληνογερμανικού Δικτύου Περιφέρειες, Δήμοι, Πολίτες που πραγματοποιήθηκε 15 & 16 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Η περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η ορθολογική διαχείριση των στερεών αποβλήτων και η ανταλλαγή επισκέψεων ΚΑΠΗ και μαθητών, ήταν ορισμένα από τα θέματα που συζήτησε ο κ. Βελέντζας στις κατ’ ιδίαν επαφές που είχε με Γερμανούς εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και ιδιαίτερα με το δήμαρχο Heinz-Rudolf Hagenacker της πόλης Gemeinde Teningen η οποία έχει περίπου τα ίδια πληθυσμιακά χαρακτηριστικά με το Δήμο Ερέτριας.

Εκτός από την τεχνογνωσία που εμφανίζονται διατεθειμένοι να προσφέρουν οι Γερμανοί δήμαρχοι - κυρίως σε περιβαλλοντικά θέματα, σε θέματα διαχείρισης απορριμμάτων, ανανεώσιμων πηγών και εξοικονόμησης ενέργειας - εξέφρασαν την επιθυμία τους να ενισχυθεί η έλευση τουριστών στην Εύβοια και ιδιαίτερα στο δήμο μας.

Αρκετοί αιρετοί της Γερμανίας αλλά και παράγοντες που δραστηριοποιούνται σε δομές της γερμανικής τοπικής αυτοδιοίκησης, ανέφεραν στον κ. Βελέντζα ότι είχαν γνώση της μακραίωνης ιστορίας της Ερέτριας. Χαρακτήρισαν πλεονέκτημα το γεγονός ότι αποτελεί τουριστικό προορισμό που βρίσκεται αφενός λίγα χιλιόμετρα από την Αθήνα και αφετέρου στο κέντρο ενός νοητού κύκλου αρχαιολογικών χώρων της Αττικής και της Στερεάς. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα και νέα συνάντηση Ελλήνων και Γερμανών εκπροσώπων και φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην οποία αναμένεται να παραβρεθεί και ο δήμαρχος Ερέτριαςκ. Βασίλης Βελέντζας.

Στο πλαίσιο της 3η Ελληνογερμανικής Συνάντησης ο κ. Βελέντζας παρακολούθησε τοποθετήσεις και συζητήσεις στις θεματικές ενότητες «Δημοτικές διατάξεις και Μεταρρυθμίσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα, τη Γερμανία και την Ευρώπη»,«Οικονομική Κρίση και Τοπική Αυτοδιοίκηση» “Βιώσιμη/αειφόρος Διαχείριση Απορριμμάτων” και συμμετείχε στις δύο συντονιστικές συσκέψεις των Γερμανών και Ελλήνων δημάρχων που έγιναν υπό την προεδρία του υπουργού κ. Φούχτελ και του Γερμανού προξένου στη Θεσσαλονίκη κ. Όμπερμαϊερ.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...