Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Πάνω από 2 εκ. ευρώ έδωσε η Μητρόπολη για το φιλανθρωπικό της έργο


Τρεις Κληρικολαϊκές Συνάξεις για τον συντονισμό του φιλανθρωπικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος στην οποία συμμετείχαν όλοι οι Ιερείς και εθελοντές στο φιλανθρωπικό έργο της Τοπικής Εκκλησίας, πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, την Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 το απόγευμα στην Ιστιαία, την Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012 στο Προκόπι και την Τετάρτη 28 Νομεβρίου 2012 στην Χαλκίδα.

Στις Συνάξεις αυτές, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος  έδωσε τον καθιερωμένο οικονομικό απολογισμό του φιλανθρωπικού έργου  και τις απαραίτητες κατευθύνσεις για την διεξαγωγή του Εράνου Αγάπης. Μιλώντας στους συμμετέχοντες, εξήγησε ότι τα μέλη της Εκκλησίας καταθέτουν πάντα τις θλίψεις και τις δυσκολίες τους στο Θεό. Ακόμη, διευκρίνησε ότι ο Έρανος της Αγάπης και γενικότερα η φιλανθρωπική πρόσκληση της Εκκλησίας δεν θέλει να προσθέσει ένα ακόμη βάρος στους, ούτως ή άλλως δυσκολευόμενους οικονομικά ανθρώπους, αλλά ν’ αποτελέσει ευκαιρία πραγματική για τους πτωχούς και τους πάσχοντες συνανθρώπους μας, οι οποίοι διαρκώς αυξάνονται και προστρέχουν, όλο και περισσότερο στην Εκκλησία.

Εκτός από αυτές τις Συνάξεις και για τον σωστότερο συντονισμό του Εράνου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος εξαπέστειλε την υπ’ αριθμόν 70 Εγκύκλιό του, η οποία θα διαβαστεί στις Ενορίες τις δύο ερχόμενες Κυριακές (2 και 9 Δεκεμβρίου 2012).

Ο Έρανος θα πραγματοποιηθεί  από 9 έως 15 Δεκεμβρίου 2012 και τα συνεργεία των εθελοντών στα έργα της αγάπης της Τοπικής μας Εκκλησίας θα περάσουν από όλα τα σπίτια και τα καταστήματα για να ζητήσουν όχι για τους ίδιους, αλλά για τους πτωχούς αδελφούς μας.

Ενημερώνουμε  ότι η Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος, με τη βοήθεια όλων των χριστιανών διέθεσε από τον Νοέμβριο 2011 έως και τον Οκτώβριο του 2012, ποσό της τάξεως των 2.013.575,73 € (ή 685.125.929 δραχμών) για το φιλανθρωπικό της έργο.

Επιπλέον, οφείλουμε να ενημερώσουμε ότι κατά το έτος 2012 η Τοπική μας Εκκλησία έχει αποδώσει φορολογία στο Κράτος, το ποσό των 68.026,66 €.

Γνωρίζουμε καλά ότι  οι ημέρες είναι εξαιρετικά δύσκολες, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και των δυσβάστακτων οικονομικών  βαρών, που έχουν «γονατίσει» το Λαό μας, αλλά επειδή πάντοτε υπάρχουν και πιο φτωχοί από μας, αλλά και γιατί ως Τοπική Εκκλησία έχουμε καθαρό πρόσωπο και καθαρά χέρια, τολμούμε και ζητούμε όχι για εμάς, αλλά για γι’ αυτούς τους πτωχούς και ανήμπορους αδελφούς μας, οι οποίοι βρίσκουν κουράγιο, απαντοχή και σημαντική βοήθεια στην πάντοτε φιλόξενη, φιλάνθρωπη και ζεστή αγκαλιά της Τοπικής μας Εκκλησίας.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...