Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

ΠΑΜΕ για ΣΕΛΜΑΝ: Πληρώστε τους εργάτες

Απλήρωτοι βρίσκονται εργαζόμενοι  και απολυμένοι στη Shelman. Οφείλονται οι δεδουλευμένες αποδοχές από τις 15 Αυγούστου και μετά. Παράλληλα από την ίδια ημερομηνία δεν έχουν καταβληθεί οι δόσεις των αποζημιώσεων στους απολυμένους που φεύγοντας από τη δουλειά η εργοδοσία αξιοποίησε το αντεργατικό οπλοστάσιο, δεν τους αποζημίωσε με χρήμα αλλά με επιταγές (1επιταγή ανά 2 μήνες, για 2 χρόνια).
Κάθε  αγώνας που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζομένων ενός εργασιακού χώρου πρέπει να αφορά όλους τους εργαζόμενους. Κανένα μόνος του πρέπει να είναι σήμερα η απάντηση της εργατικής τάξης.
Παράλληλα χρειάζεται σήμερα περισσότερο από ποτέ να συζητιέται η διέξοδος από την κρίση σε όφελος των εργαζομένων και των υπόλοιπων λαϊκών στρωμάτων. Αυτή η διέξοδος δεν μπορεί να είναι άλλη από την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων από την εργατική λαϊκή εξουσία. Ο κεντρικός σχεδιασμός της οικονομία που να αξιοποιεί τον πλούτο της χώρας σε κέρδος των εργαζομένων και του λαού.
Τα θεμέλια  για αυτή τη διέξοδο έχουν μπει εδώ και χρόνια με τη δράση του  ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Όλα αυτά τα χρόνια ενάντια στην ταξική συνεργασία, τους κοινωνικούς  διαλόγους και την ευρωπαϊκή  ολοκλήρωση φώτιζε το δρόμο της άλλης  οργάνωσης της οικονομία και  της κοινωνίας.
Οι εργάτες  του SHELMAN έχουν μεγάλη εμπειρία απ’ όλα αυτά. Είδαν ένα εργοστάσιο που ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1962 να αποκτάει λιμάνι, να φτιάχνει καινούργιες γραμμές παραγωγής, να αγοράζει και να φτιάχνει άλλα εργοστάσια εντός και εκτός Ελλάδας, να αποκτάει θέση ανάμεσα στις μεγάλες βιομηχανίες ξύλου παγκόσμια. Είδαν να έχει την πολιτική στήριξη όλων των αστικών κυβερνήσεων και μάλιστα να τους ζητάνε να γίνουν και οι ίδιοι οι εργάτες υποστηρικτές αυτών των πολιτικών.
Παράλληλα από όλη αυτή την κοινωνική  πρόοδο οι εργάτες τις Shelman είδαν οι 1500 θέσεις εργασίας να γίνονται 500 και σήμερα 200. Είδαν δηλαδή από όλη αυτή την πρόοδο να «καρπώνονται» ανεργία, ανασφάλεια, κατάργηση ειδικοτήτων κ.τ.λ.. Παρόμοια είναι τα παραδείγματα απ’ όλα τα εργοστάσια.
Ο μοναδικός που δεν έκανε  τίποτα για όλη αυτή την εξέλιξη είναι ο βιομήχανος (Αδαμόπουλος) που αφήνει τους εργαζόμενους απλήρωτους. Ο βιομήχανος που σήμερα στην κρίση ζητάει τσάμπα δουλειά ώστε να είναι εξασφαλισμένη η υπερκερδοφορία του.
Να  καταβληθούν άμεσα οι οφειλές  – Κανένας μόνος, εργατική ταξική αλληλεγγύη
Εργατιά μπροστά – γκρέμισε μνημόνια και  αφεντικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...