Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Εκδήλωση προληπτικής ιατρικής για τη μεσογειακή αναιμία

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Χαλκιδέων, θα πραγματοποιήσει επιστημονική εκδήλωση προληπτικής ιατρικής για τη μεσογειακή αναιμία και τη δρεπανοκυτταρική νόσο.

Επιστημονική εκδήλωση προληπτικής ιατρικής, με θέμα «Θαλασσαιμία (Μεσογειακή Αναιμία) & Δρεπανοκυτταρική Νόσος : Κλινική εικόνα, Πρόληψη, Θεραπεία», διοργανώνει το ΚΕ.Π. Υγείας του Δήμου Χαλκιδέων, με τη στήριξη του Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ..

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Χαλκίδα, στην αίθουσα Παπαδημητρίου, την προσεχή Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου, στις 7 το βράδυ.

Πρόκειται για «εκδήλωση με παρουσία άξιων επιστημόνων και πλήρη θεματολογική κάλυψη», όπως προαναγγέλλει ο υπεύθυνος Τομέα Υγείας του Δήμου Χαλκιδέων, δημοτικός σύμβουλος και γιατρός, Γιώργος Βοσκός, ο οποίος είχε την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση.

Μια πρωτοβουλία, στην υλοποίηση της οποίας, συνέβαλε κατά πολύ, μια Χαλκιδέα επιστήμονας, η διακεκριμμένη αιματολόγος και αναπληρώτρια καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών, Παρασκευή Ρούσσου.

Το πλήρες πρόγραμμα των εισηγήσεων, έχει ως εξής:
- «Ερυθροποίηση», από την Παρασκευή Ρούσσου
- «Κλινική εικόνα θαλασσαιμίας», από την Έρση Βοσκαρίδου (αιματολόγος, δ/ντρια του Κέντρου Αναφοράς Θαλασσαιμίας & Δρεπανοκυτταρικής Νόσου του Νοσοκομείου «Λαϊκόν»)
- «Θεραπευτική αντιμετώπιση θαλασσαιμίας», από την Μαρία Δημοπούλου (αιματολόγος)
- «Δρεπανοκυτταρική νόσος: ορισμός, μορφές και θεραπεία», από την Βερονίκη Κομνηνάκα (αιματολόγος)
- «Πρόληψη – Προγεννετικός έλεγχος», από την Αγγελική Μπαλασοπούλου (αιματολόγος)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...