Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Επίσκεψη του Π. Καμμένου στη Λάρκο

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος επισκέφτηκε το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα και συναντήθηκε με το προεδρείο του σωματείου των εργαζομένων και τη Διεύθυνση του εργοστασίου. Στην επίσκεψη του αυτή τον συνόδευαν ο Γενικός Γραμματέας του Κινήματος Μιχάλης Γιαννάκης, η Υπεύθυνη του Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ραχήλ Μακρή και ο Υπεύθυνος Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Παύλος Χαϊκάλης.
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ενημερώθηκε για τα προβλήματα των εργαζομένων και της εταιρίας ενώ οι εργαζόμενοι του ανέφεραν ότι είναι από τις ελάχιστες φορές που πολιτικός αρχηγός επισκέπτεται το εργοστάσιο.

Μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

«Είμαστε εδώ σήμερα όπου συναντηθήκαμε με το Σωματείο των εργαζομένων και τη Διεύθυνση του εργοστασίου, προκειμένου να επισκεφτούμε το εργοστάσιο αυτό το οποίο αποτελεί ένα μεγάλο πλεονέκτημα της εθνικής μας οικονομίας.

Η ΛΑΡΚΟ είναι ένα εργοστάσιο (και το λέω αυτό κυρίως για τους πολίτες της περιοχής που το γνωρίζουν καλά) που κατέχει το μονοπώλιο του νικελίου στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Είναι ένα εργοστάσιο το οποίο φέρνει στην ελληνική οικονομία στο περίπου 1 εκ ευρώ και το οποίο έχει στη κατοχή του 2 εκ. στρέμματα γης. Ακόμη, έχει αποθέματα ορυκτού πλούτου για την παραγωγή νικελίου που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες της Ευρώπης για πολλές δεκαετίες.

Πρέπει λοιπόν, το εργοστάσιο να παραμείνει σε ελληνικά χέρια, το εργοστάσιο πρέπει να λειτουργεί , το εργοστάσιο πρέπει να συνεχίσει να δίνει ζωή στην ευρύτερη περιοχή και τέλος το εργοστάσιο πρέπει να συνεχίσει να παράγει το νικέλιο το οποίο αποτελεί στρατηγικό όπλο στα χέρια των Ελλήνων.

Δεν θα επιτρέψουμε να προχωρήσει η κυβέρνηση στον ακρωτηριασμό της ΛΑΡΚΟ σε καλό κομμάτι και σε κακό. Η εταιρεία και το εργοστάσιο είναι κερδοφόρα παρά το γεγονός ότι υπάρχουν οι χαμηλότερες τιμές νικελίου την τελευταία δεκαετία.

Παρότι πέρασαν από εδώ διοικήσεις που λήστεψαν την εταιρία, παρότι πέρασαν πολιτικές οι οποίες διέλυσαν την προοπτική της εταιρίας, η εταιρία αυτή παραμένει ζωντανή.

Εμείς, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, θα ενισχύσουμε τον αγώνα των εργαζομένων και της διεύθυνσης του εργοστασίου, όπου υπάρχει μια κοινή γραμμή.

Θέλουμε το εργοστάσιο να είναι ζωντανό και να παράγει, να έχει εργαζόμενους που εργάζονται και η Ελλάδα με τη δύναμη της πρώτης δύναμης που λέγεται νικέλιο να μπορεί να πιέζει τους διεθνείς εταίρους της .

Δεν πρόκειται να αφήσουμε την ΛΑΡΚΟ στα νύχια των δανειστών και των πιστωτών. Αν οι σημερινοί συγκυβερνώντες έχουν σκοπό τη δουλοπρεπή συνεργασία με την τρόικα και τους πελάτες της ΛΑΡΚΟ να το ξεχάσουν, διότι από εδώ θα αρχίσει η αντίσταση στο ξεπούλημα της χώρας.»

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...