Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Αργύρης Αγγελου... "Μάικ ο φασολάκης"! - ΒΙΝΤΕΟ

Όλοι γνωρίζουν και έχουν αγαπήσει τον Μάικ τον Φασολάκη. Τα παιδιά τον λατρεύουν. Και σύντομα μεγάλοι και παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να τον δουν να παίρνει "σάρκα και οστά" στη σκηνή του θεάτρου Αλίκη, στο πολυθέαμα "Οι περιπέτειες του Μάικ", βασισμένο στα δημοφιλή παραμύθια της Μαρί Κυριακού, με κεντρικό ήρωα τον Μάικ τον Φασολάκη. Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα γύρω στις 20 Οκτωβρίου. Και βέβαια στον ομώνυμο ρόλο, ο αγαπημένος Χαλκιδέος, ηθοποιός, Αργύρης Αγγέλου.  

Το έργο

Πρόκειται για μια τρυφερή ιστορία, γραμμένη από τη Μαρί Κυριακού με πολύ σεβασμό και αγάπη για τα παιδιά της προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Μέσα από μια πλούσια σε θέαμα παράσταση, οι μικροί θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη διαδρομή του Μάικ, ενός μικρού φασολιού, που ξεριζώνεται από το δέντρο του, "το σπίτι του", και χάνει την οικογένεια του: τους γονείς και τα αδέλφια του. Σ' έναν κόσμο εχθρικό και άγνωστό, ο Μάικ μαθαίνει να αντιμετωπίζει τους κινδύνους με θάρρος, αλλά και χιούμορ, έχοντας πάντα ως "όπλο" την αθωωτητά του.
Μέσα από μια πορεία γεμάτη περιπέτειες, ο Μάικ θα βρεί τη φιλία και την ασφάλεια στο πρόσωπο της Αγάπης και ένα καινούργιο "σπίτι", τον κήπο της! Θα μάθει πόσο σημαντική είναι η φιλία γνωρίζοντας καινούργιους φίλους: τον Βλάρο τον Γλάρο, τα δύο Πουλάκια, τον Σβέρδα και τη Σβίρδα, το Σάλι το Σαλιγκάρι, τη Φουρφουρίτσα τη Φραγκοσυκιά.     
 
Με αγάπη για τα παιδιά 

Στόχος είναι μέσα από την παράσταση τα παιδιά να γελάσουν, να διασκεδάσουν, να συμμετέχουν και να κατανοήσουν μ' αυτό τον τρόπο τα σημαντικά μηνύματα του έργου. Να ταυτιστούν με τον Μάικ το Φασολάκη και να τον βοηθήσουν στους κινδύνους που αντιμετωπίζει, να συγκινηθούν με την Αγάπη, και να "απογειωθούν" από τα γέλια με τα καμώματα του Βλάρου του Γλάρου και των υπολοίπων ηρώων.

Τα στοιχεία της παράστασης

Πρόκειται για μια θεατρική παράσταση γεμάτη μουσική, τραγούδια και χορό και ένα εξαιρετικό cast ηθοποιών:  Αργύρης Αγγέλου, Βανέσα Αδαμοπούλου, Βησσαρίων Τσιώνας, Ολυμπία Σκορδίλη, Πάνος Καλοφωλιάς, Νεφέλη Παπαδερού, Μαρία Βασιλάτου. Η σκηνοθεσία ανήκει στη ταλαντούχα Θέμις Μαρσέλλου, η μουσική επιμέλεια - σύνθεση στον Θάνο Παπανικολάου, τα σκηνικά και τα κουστούμια είναι της Χριστίνας Κωστέα και οι χορογραφίες του Αλέξανδρου Γιαννή.
Τα τραγούδια και η μουσική της παράστασης θα κυκλοφορήσουν για τους μικρούς φίλους του Μάικ του Φασολάκη σε CD.

Το FTHIS.GR εξασφάλισε μια πρώτη γεύση από τις πρόβες της παράστασης και σας παρουσιάζει αποκλειστικά τον Αργύρη Αγγέλου να ερμηνεύει το ρόλο του του Μάικ του Φασολάκη. Δείτε το video.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...