Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Η πυρκαγιά στο Μαρμάρι: Εκκενώθηκε οικισμός - Τραυματίστηκε πολίτης


Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι στο Μαρμάρι.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, τουλάχιστον 7 μποφόρ, έχει ως αποτέλεσμα η φωτιά να λαμβάνει λεπτό προς λεπτό μεγάλες διαστάσεις και να απειλεί σπίτια.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά έχει διασπαστεί σε δυο μέτωπα. Το ένα κινείται προς το βουνό και το δεύτερο πολύ κοντά σε τέσσερις οικισμούς που βρίσκονται ο ένας δίπλα στον άλλο.

Για προληπτικούς λόγους με δικά τους μέσα απομακρύνθηκαν περίπου 10 άτομα από τον οικισμό Λυκόρεμα ενώ σε κατάσταση ετοιμότητας βρίσκονται κάτοικοι και στους άλλους οικισμούς έτσι ώστε αν οι φλόγες πλησιάσουν απειλητικά τα σπίτια τους να απομακρυνθούν.

Στη περιοχή πνέουν άνεμοι εντάσεως τουλάχιστον 8 μποφόρ δυσχεραίνοντας σημαντικά τις προσπάθειες των πυροσβεστών και κυρίως των πληρωμάτων των δυο πυροσβεστικών αεροσκαφών και για αυτό στη περιοχή επιχειρούν πλέον και δυο ελικόπτερα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική έχουν προκληθεί ζημιές σε σπίτια, κυρίως σε αυλές. Η φωτιά έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, ωστόσο απομακρύνθηκε από τον οικισμό και δεν απειλούνται πλέον σπίτια, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ένας πολίτης τραυματίστηκε ελαφρά, όταν πήγε να σώσει την περιουσία του.

Πηγή φωτογραφίας: in-karystos.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...