Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Έψηναν σουβλάκια στην εκκλησία την ώρα του Εσπερινού!-Έξω φρενών ο Ευβοέας μητροπολίτης

Βγήκε από τα...ράσα του ο Mητροπολίτης Κορινθίας Διονύσιος Μάνταλος, από την Εύβοια, όταν οι κάτοικοι του χωριού Κοντόσταυλο άρχισαν να ψήνουν σουβλάκια στην πόρτα και το ιερό της εκκλησίας την ώρα του Εσπερινού!

Εδώ και 4 χρόνια ο ιεράρχης επισημαίνει στους κατοίκους και την εκκλησιαστική επιτροπή του χωριού Αρχαίες Κλεωνές ή Κοντόσταυλο ότι είναι απρεπές την ώρα που τελείται ο Εσπερινός στην εκκλησία του χωριού, στην πόρτα της εκκλησίας αλλά και στο ιερό, οι κάτοικοι λόγω του εθίμου να ψήνουν σουβλάκια.

Ο Ευβοέας Μητροπολίτης Διονύσιος Μάνταλος
Πέρυσι είχε πει ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η συνήθεια που προσβάλλει την εκκλησία και τον ίδιο.

Το βράδυ της Δευτέρας λοιπόν και ενώ ο Μέγας Εσπερινός έφτανε στο τέλος του, το εσωτερικό της εκκλησίας γέμισε από καπνούς και τσίκνα... προκαλώντας όπως ήταν αναμενόμενο την οργή του ιεράρχη

Ο Δεσπότης διέκοψε τον Εσπερινό και οργισμένος απευθύνθηκε στους κατοίκους του χωριού στους οποίους είπε ότι ο κόμπος έφτασε στο χτένι.

Μάλιστα ανακοίνωσε δημόσια ότι κλείνει η εκκλησία και δεν θα λειτουργήσει στις 15 Αυγούστου ενώ έθεσε σε αργία τον ιερέα ο οποίος επέτρεψε να στηθεί μέσα στον ναό αυτό το πανηγύρι. Μετά από αυτό αποχώρησε από το χωριό.

Έτσι, το πρωί της Τρίτης δεκάδες κάτοικοι από το χωριό Αρχαίες Κλεωνές πήγαν στα γραφεία της Μητρόπολης και ζήτησαν συγνώμη από τον Μητροπολίτη.

Ανέλαβαν την ευθύνη και παρακάλεσαν να άρει ο Μητροπολίτης την ποινή στον παπά του χωριού. Ο Μητροπολίτης δέχθηκε την συγνώμη και θα λειτουργήσει κανονικά αύριο ο ναός.

Όσον αφορά στον παπά μάλλον ήταν η τελευταία του ευκαιρία και θα πρέπει να... αλλάξει τροπάριο αν θέλει να μείνει στο χωριό του!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...