Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Η Χαλκίδα πιθανός στόχος τρομοκρατών λόγω ισραηλινών τουριστών.

Από την τρομοκρατική επίθεση στο Μπουργκάς
Δωδεκάνησα , Θεσσαλονίκη, Χανιά, και  Χαλκίδα είναι πιθανοί στόχοι τρομοκρατών λόγω ισραηλινών τουριστών.


 Tην αποκάλυψη έκανε ο “Eλεύθερος Tύπος”,  λίγα μόλις 24ωρα πριν από την έλευση στην Αθήνα του προέδρου του Ισραήλ, Σιμόν Πέρες, αλλά αφορά μέτρα που ζητούνται να ληφθούν για τους ισραηλινούς τουρίστες με αφορμή τη δολοφονική επίθεση στο Μπουργκάς της Βουλαγαρίας.

Η Χαλκίδα είναι μέσα στους "στόχους" γιατί έχει μια από τις παλιότερες συναγωγές στην Ελλάδα, που την επισκέπτονται πολλοί ισραηλινοί τουρίστες, ενώ η εβραϊκή κοινότητα στην πρωτεύουσα της Εύβοιας ήταν πάντα  πολυπληθής και ευημερούσε (αλλά και πρωτοπορούσε).

Το απόρρητο έγγραφο για «κόκκινο» συναγερμό εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία, μετά από πληροφορίες που έφτασαν στην Eθνική Yπηρεσία Πληροφοριών για την πιθανότητα τρομοκρατικού χτυπήματος από βομβιστές-καμικάζι με στόχο Ισραηλινούς τουρίστες επί ελληνικού εδάφους.

Σύμφωνα με το έγγραφο που διέρρευσε: «Πιο υψηλής επικινδυνότητας θεωρούνται τα Δωδεκάνησα και η Θεσσαλονίκη, ενώ ακολουθούν τα Χανιά και η Χαλκίδα. Στις περιοχές αυτές, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, η παρουσία χιλιάδων Ισραηλινών τουριστών απαιτεί την πλήρη και πιστή εφαρμογή των ελέγχων και αυξάνει τις υποχρεώσεις των αρμόδιων ελληνικών Αρχών».

Ήδη ένα γκρουπ 200 ισραηλινών φιλοξενείται σε ξενοδοχείο της περιοχής και σύμφωνα με το egnomi.gr, "συχνές περιπολίες γύρω από το συγκεκριμένο ξενοδοχείο κάνει η Aστυνομία, αλλά και από θαλάσσης το Λιμενικό. Έχουν ληφθεί και άλλα -περισσότερο "διακριτικά"- μέτρα, για να αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο τρομοκρατικού χτυπήματος, που θα έπληττε καίρια αυτή την περίοδο και τον τουρισμό της χώρας".

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...