Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Χαλκιδέος εισέπραττε σύνταξη δικαστικής υπαλλήλου που πέθανε το 2004!

Μια γιγαντιαία εισαγγελική έρευνα βρίσκεται πλέον σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα για να μπει τέλος στο «πάρτι της διαφθοράς» με τις παράνομες συντάξεις και τα προνοιακά και αναπηρικά επιδόματα-μαϊμού, που έπληξαν πολλά ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία καλούνται τώρα «να πάρουν πίσω τα κλεμμένα» και μάλιστα έντοκα, όπως αποκαλύπτει το ΕΘΝΟΣ.

Ηδη περισσότερες από 2.000 υποθέσεις στάλθηκαν από τα ασφαλιστικά ταμεία στις εισαγγελικές αρχές με στόχο να ξεκινήσουν άμεσα οι διώξεις ακόμα και σε βαθμό κακουργήματος στις περιπτώσεις που η ζημιά του κράτους ξεπερνά τα 30.000 ευρώ, ενώ «στα σκαριά» βρίσκεται ο εντοπισμός άλλων 2.500 προσώπων που εισέπρατταν παράνομα συντάξεις πεθαμένων συγγενών τους ή και τρίτων προσώπων.

Ανάμεσα στις εντυπωσιακές υποθέσεις που έστειλαν τα ταμεία στην Εισαγγελία συγκαταλέγεται:

Η περίπτωση του γιου μιας συνταξιούχου δικηγόρου, η οποία 6 χρόνια μετά τη συνταξιοδότησή της πέθανε τον Φεβρουάριο του 1992.

Ο θάνατός της δεν δηλώθηκε στο Ταμείο Νομικών, με συνέπεια μέχρι τον Μάρτιο του 2011 να καταβάλλεται παράνομα η σύνταξη επί 19 ολόκληρα χρόνια. Για το σχετικό ποσό που ανέρχεται σε 208.966 ευρώ το Ταμείο έχει προχωρήσει σε καταλογισμό σε βάρος του συνδικαιούχου του τραπεζικού λογαριασμού, ο οποίος όμως δεν ανευρέθηκε στη διεύθυνση κατοικίας που έχει δηλώσει στο κέντρο της Αθήνας.

Το αμέσως επόμενο διάστημα υποβάλλεται μήνυση, ενώ σε άλλη υπόθεση αναζητείται μέσω της Εισαγγελίας Χαλκίδας η συνδικαιούχος τραπεζικού λογαριασμού συνταξιούχου δικαστικής υπαλλήλου που πέθανε το 2004 και μέχρι πριν λίγους μήνες η σύνταξη εξακολουθούσε να μπαίνει στον λογαριασμό της.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...