Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Πουλούσαν προστασία σε 36 καταστήματα και επιχειρήσεις.

Δεκαπέντε άτομα συνελήφθησαν στο πλαίσιο ευρείας αστυνομικής επιχείρησης σε διάφορες περιοχές της Αττικής, μετά την εξάρθρωση δύο κυκλωμάτων που «πουλούσαν προστασία» σε καταστήματα και επιχειρήσεις.

Όπως προκύπτει από τις μέχρι τώρα αστυνομικές έρευνες στην υπόθεση εμπλέκονται τουλάχιστον είκοσι άτομα, ισάριθμα για τις δυο εγκληματικές οργανώσεις, ενώ τα μέλη των κυκλωμάτων ενέχονται και σε άλλες πράξεις, με κυριότερες την εκβιαστική είσπραξη επιταγών, την παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών, τη διακίνηση γυναικών με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση και τη διακίνηση ναρκωτικών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συλλέξει η Αστυνομία, το πρώτο κύκλωμα αποτελούνταν από τουλάχιστον δέκα μέλη, εκ των οποίων τα τρία είχαν ηγετικό ρόλο. Τα μέλη του κυκλώματος παρείχαν «προστασία» σε 36 καταστήματα και επιχειρήσεις, σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Αρτέμιδα, Ραφήνα, Μελίσσια, Μαρούσι, Νέα Ερυθραία, Μεταμόρφωση, Νέα Φιλαδέλφεια, Αθήνα, Κυψέλη, Αγιο Παντελεήμονα, Πλατεία Αμερικής, Πατήσια, Γκάζι και Παγκράτι), εκβιάζοντας τους ιδιοκτήτες τους.

Το δεύτερο κύκλωμα αποτελούνταν επίσης από τουλάχιστον δέκα μέλη, εκ των οποίων οι τρεις δρούσαν ως αρχηγοί, παρέχοντας «προστασία» σε 34 καταστήματα – επιχειρήσεις, όπως νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, εστιατόρια, καφετέριες, κρεπερί, χαρτοπαιχτικές λέσχες, internet cafe κ.α..

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν την Τετάρτη το πρωί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...