Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

ΟΛΑ ΓΥΡΩ ΜΟΥ... ΓΥΡΙΖΟΥΝ: Τα συμπτώματα του ιλίγγου

Η εκπομπή “Όλα για την υγεία mou με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη που θα μεταδοθεί το Σάββατο 7 Απριλίου στις 17:10, διερευνά τις αιτίες του ιλίγγου, οι οποίες συνήθως “κρύβονται” σε διαταραχές του λαβυρίνθου στο αυτί και σπανιότερα σε σοβαρές παθήσεις που σχετίζονται με το κεντρικό νευρικό σύστημα.
Οι ειδικοί μιλούν για τα συμπτώματα του ιλίγγου και εξηγούν πότε οι ασθενείς θα πρέπει να απευθυνθούν σε γιατρό προκειμένου να διευκρινιστεί εάν το σύμπτωμα του ιλίγγου κρύβει κάτι πιο σοβαρό. Επίσης, γίνεται ο διαχωρισμός μεταξύ ζάλης και ιλίγγου και τονίζεται ότι σε πολλές περιπτώσεις η ζάλη αποτελεί έκφραση ψυχικών διαταραχών όπως του γενικευμένου άγχους. Στην περίπτωση αυτή οι ζαλάδες μπορούν να αντιμετωπιστούν ακόμη και με ψυχοθεραπεία, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις περνούν από μόνες τους όταν ο ασθενής πειστεί ότι δεν έχει κάτι σοβαρό.
Στην εκπομπή παρουσιάζονται όλοι οι τρόποι αντιμετώπισης των εμβοών, δηλαδή του βουητού που πολλοί άνθρωποι αισθάνονται χωρίς συγκεκριμένη αιτία. Οι ειδικοί εξηγούν πώς το χαμηλό βαρομετρικό της ατμόσφαιρας, το έντονο στρες, ορισμένα φάρμακα αλλά και ο έντονος θόρυβος μπορούν να επηρεάσουν τις εμβοές αλλά και σε ορισμένες περιπτώσεις να τις κάνουν χρόνιες. Τέλος, προτείνουν λύσεις για την αντιμετώπισή τους, όπως ειδικά ακουστικά τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν παράλληλα για την βαρηκοΐα και τις εμβοές. 
Τέλος, ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης ως συνοδηγός μιλά με τον Κώστα Στεφανή για την ευαισθησία πολλών ανθρώπων που εμφανίζουν ζάλη ενώ βρίσκονται σε ένα αυτοκίνητο. Η ζάλη αυτή είναι αθώα, λένε οι επιστήμονες, και εξηγούν με ποιούς πρακτικούς τρόπους μπορεί να αποφευχθεί.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...