Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου

Από την ΙΜητρόπολη Χαλκίδας ανακοινώθηκε και επίσημα η λειτουργία Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου, στην Πόλη της Χαλκίδας, υπό την σκέπη της.

Το Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο αποτελεί καρπό αγαστής και θεάρεστης συνεργασίας της Μητρόποληςς με τον Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας και τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και την πρόθυμη συμβολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και άλλων κοινωνικών φορέων και εθελοντών. Πρόκειται να στεγασθεί σε αίθουσα του ισογείου χώρου της οδού Μεσσαπίων 10 (κτίριο όπου έως πέρυσι λειτουργούσαν τα Γραφεία της Ιεράς μας Μητροπόλεως), το οποίο πρόθυμα προσέφερε ο ιδιοκτήτης του κ. Άγγελος Πνευματικός και η οικογένειά του.

Το Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο σε εκείνους τους συμπολίτες μας, οι οποίοι είναι άνεργοι και ανασφάλιστοι, δηλαδή δεν έχουν καμία ασφαλιστική κάλυψη, ούτε και βιβλιάριο απορίας.

Προκειμένου να εξασφαλισθεί ότι αυτοί που πρόκειται να εξυπηρετηθούν θα ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες, παρακαλούνται θερμά, όσοι είναι άνεργοι και ανασφάλιστοι και επιθυμούν να εγγραφούν στο πρόγραμμα εξυπηρέτησης του Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου, να προσκομίσουν στην οδό Μεσσαπίων 10, από την Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012 και κατά τις ημέρες Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή και ώρες 1.00 έως 2.00 το μεσημέρι, τα εξής δικαιολογητικά:
  • Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας η Διαβατήριο.
  • Βεβαίωση μη υπάρξεως εισοδήματος από την Δ.Ο.Υ.
  • Βεβαίωση μηδενικής ασφάλισης από την Πρόνοια.
Παράλληλα, από την Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012 και κατά τις ώρες 14.00-16.00 το μεσημέρι, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, στον ίδιο χώρο (Μεσσαπίων 10), μέλη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ευβοίας θα δέχονται φάρμακα που περισσεύουν από όλους μας. Σ αυτήν την προσπάθεια, η βοήθεια όλων είναι απολύτως απαραίτητη!

Με νεότερη ανακοίνωση θα προσδιορισθεί ακριβώς ο χρόνος της επίσημης έναρξης λειτουργίας του Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου, για την οποία, όμως, όπως όλοι οι συνεργαζόμενοι φορείς συμφώνησαν στη σύσκεψη της Παρασκευής 9 Μαρτίου 2012 στο Γραφείο του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Χαλκίδας κ. Χρυσοστόμου, είναι απαραίτητη η καλή οργάνωση και η εξασφάλιση των σωστών προϋποθέσεων λειτουργίας του.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...