Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

ΔΗΜΑΡ: Ιερή διαδικασία οι εκλογές -Να μην εκφυλιστούν σε επίπεδο πεζοδρομίου

"Οι εκλογές είναι για μας μια ιερή διαδικασία της δημοκρατίας που δεν πρέπει να υποβαθμίζεται από προσωπικά μίση ούτε να εκφυλίζεται σε επίπεδο πεζοδρομίου"

Αυτό τονίζει η Νομαρχιακή Επιτροπή Εύβοιας σε ανακοίνωσή της και θεσπίζει κανόνες δεοντολογίας. Στην ανακοίνωση   αναφέρονται τα εξής:

Εμείς τα μέλη της Δημοκρατικής Αριστεράς Ευβοίας αισθανόμαστε την υποχρέωση, στην επερχόμενη προεκλογική περίοδο να δεσμευτούμε σε μία σειρά από κανόνες δεοντολογίας που πιστεύουμε, θα βελτιώσουν τον πολιτικό πολιτισμό όλων μας.

Θα προσπαθήσουμε ο προεκλογικός μας αγώνας να έχει το μικρότερο δυνατό περιβαλλοντικό αποτύπωμα για την πόλη και το νομό. Θα τυπώσουμε τον μικρότερο δυνατό αριθμό φυλλαδίων, δεν θα πετάμε φυλλάδια στους δρόμους ούτε θα κολλάμε αφίσες, παρά μόνο στα σημεία που θα μας υποδείξουν οι Δήμοι. Δεν θα βάψουμε τοίχους με συνθήματα ή γκράφιτι.

Δεν θα προκαλέσουμε ηχορύπανση εγκαθιστώντας εξωτερικές ηχητικές εγκαταστάσεις ή κορνάροντας με αυτοκίνητα. Οι πόλεις μας είναι ήδη επιβαρυμένες με ηχορύπανση που δημιουργεί προβλήματα σε όλους μας που ζούμε και εργαζόμαστε σε αυτές.

Καταλαβαίνουμε ότι η Χαλκίδα αλλά και οι περισσότερες πόλεις του νομού αντιμετωπίζουν έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα. Δεν θα αποκλείσουμε δημόσιους χώρους και δρόμους και με κανένα τρόπο δεν θα συμβάλλουμε στην επιδείνωση του κυκλοφοριακού.

Θα σεβαστούμε την προσωπική ζωή, την τιμή και την υπόληψη όλων των υποψηφίων, όλων των κομμάτων. Οι εκλογές είναι για μας μια ιερή διαδικασία της δημοκρατίας που δεν πρέπει να υποβαθμίζεται από προσωπικά μίση ούτε να εκφυλίζεται σε επίπεδο πεζοδρομίου

Θα προσπαθήσουμε ο εκλογικός μας αγώνας να έχει το μικρότερο δυνατό οικονομικό κόστος. Το κόμμα μας έχει ήδη ζητήσει από τη Βουλή τη γενναία μείωση της επιχορήγησης των κομμάτων κατά 50% και οι βουλευτές μας έχουν αποποιηθεί τα επιδόματα συμμετοχής τους σε επιτροπές της Βουλής.

Οι παραπάνω δεσμεύσεις μας είναι το ελάχιστο δείγμα της αντίληψής μας για τη λειτουργία της δημοκρατίας. Είμαστε ανοικτοί στο διάλογο και με τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα προκειμένου να συμφωνήσουμε από κοινού όχι μόνο στα παραπάνω αλλά και σε άλλες πιθανώς προτάσεις προς την ίδια κατεύθυνση

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...