Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Παραμένει το πρόβλημα της καθαριότητας στα Ψαχνά

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη των Ψαχνών, όπου είναι το κέντρο του Δήμου Διρφύων- Μεσσαπίων και όπου έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στο θέμα αυτό και εμείς και θα συνεχίζουμε να αναφερόμαστε, είναι το θέμα της καθαριότητας. Τα απορριμματοφόρα οχήματα του Δήμου, όπως και άλλες φορές έχουμε πει, πολλές φορές, όταν μαζεύουν τα απορρίμματα και τους πέσουν κάποια από αυτά στο δρόμο, δεν τα μαζεύουν και τα αφήνουν με αποτέλεσμα να τα παίρνει ο αέρας, να δημιουργούνται "εστίες" εντόμων και μικροβίων και να ελλοχεύει ο κίνδυνος ασθενειών και όχι μόνο.

Πριν από λίγες ημέρες απορριμματοφόρο όχημα, το οποίο μάζευε τα απορρίμματα επί της οδού Αβάντων, έπεσε από υπάλληλο μία σακούλα στο δρόμο, η οποία άνοιξε και σκόρπισαν τα απορρίμματα και στην κυριολεξία τα πήρε ο άνεμος. Σύμφωνα με πολίτες αλλά και καταστηματάρχες που βρίσκονται επί της συγκεκριμένης οδού μας σημείωσαν ότι "η όλη κατάσταση που επικρατεί με τα απορρίμματα δεν αρμόζει σε μία ελληνική πόλη του 2012. Περισσότερο θυμίζει τριτοκοσμικές καταστάσεις παρά μια ευρωπαϊκή πόλη".

Η κατάσταση βέβαια πέραν του συγκεκριμένου σημείου είναι ακόμη πιο σοβαρή όπου συνεχώς δείχνει την υποβάθμιση που υπόκειται η περιοχή σχετικά με την καθαριότητα και αν δεν αντιδράσουν οι πολίτες, όπου οι περισσότεροι εκ των οποίων αδιαφορούν για την όλη κατάσταση, τότε η πόλη όπως δείχνουν τα πράγματα θα υποβαθμιστεί ακόμη περισσότερο και θα φτάσουν τα απορρίμματα ακόμα και έξω από τις πόρτες των σπιτιών.

Πέρα από το Δήμο, ο οποίος φέρει ευθύνη για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, όλοι πρέπει να αναλογιστούμε τις ευθύνες από την πλευρά του ο καθένας, μιας και μια καθαρή πόλη μας συμφέρει όλους μας.

Σε ότι αφορά δε την συμπεριφορά ορισμένων Δημοτικών υπαλλήλων της καθαριότητας, καλό είναι να αντιληφθούν ότι με την συμπεριφορά τους, όσοι από αυτούς τουλάχιστον συμπεριφέρονται έτσι, και με το να πέφτουν τα απορρίμματα και να σκορπίζουν στο δρόμο και αυτοί να μην τα μαζεύουν, προκαλούν τους συμπολίτες τους, προκαλούν άσχημη εικόνα στους επισκέπτες της πόλης και να γνωρίζουν ότι είναι καθήκον τους και μέσα στα πλαίσια της εργασίας τους να συμπεριφέρονται ευπρεπώς μέσα από αυτή προς το κοινωνικό σύνολο, το οποίο φορολογείται για να έχουν αυτοί την εργασία τους μιας και η μισθοδοσία τους απορρέει από την φορολόγηση του καθενός από εμάς.

Από την άλλη οι αρμόδιοι αιρετοί υπεύθυνοι για την καθαριότητα καλό θα ήταν, όπου είναι απαραίτητο, να στηλιτεύουν τέτοιες συμπεριφορές και γιατί όχι να επιβάλλουν την τήρηση των όσων προβλέπονται κατά την άσκηση της εργασίας τους προς τους αρμόδιους υπάλληλους.

Εάν όλα αυτά συμβούν τότε όλοι θα βγούμε περισσότερο κερδισμένοι.


Τα Νεα της Μεσσαπίας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...