Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Ελ. Ιωαννίδης: 70 Χρόνια Ψάλτης!

 O Μητροπολίτης τον χειροθέτησε σε Αναγνώστη
 Με την πρέπουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα και πληθωρική συμμετοχή του Λαού του Θεού εορτάσθηκε ο θρίαμβος της Ορθοδοξίας στην κατά Χαλκίδα Ιερά Μητρόπολη, την Κυριακή της Ορθοδοξίας 4 Μαρτίου 2012, με επίκεντρο τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου.
Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο προς τους ευσεβείς χριστιανούς του, συλλειτουργούντων Κληρικών της Τοπικής μας Εκκλησίας και του Διευθυντού της Ναοδομίας της Ι. Συνόδου Αρχιμ. Φιλοθέου Δέδε και παρόντων εκπροσώπων των Αρχών του Νομού και της Πόλεως και του φιλοχρίστου Στρατού μας.
Πριν την ανάγνωση του Αποστόλου, ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε σε Αναγνώστη τον επί εβδομηκοντατετία και πλέον Ιεροψάλτη του Μητροπολιτικού Ναού κ. Ελευθέριο Ιωαννίδη, Επίτιμο Διευθυντή του Δήμου Χαλκιδέων, λόγιο και εκλεκτό πρόσωπο, ο οποίος χαίρει της καθολικής εκτιμήσεως του Χαλκιδαϊκού Λαού.
Πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των κεκοιμημένων Μητροπολιτών Χαλκίδος και αμέσως μετά η καθιερωμένη Λιτάνευση των Ιερών Εικόνων, στο τέλος της οποίας, κατά την τάξη, ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε το σχετικό απόσπασμα από το Συνοδικό της Ορθοδοξίας.
Το απόγευμα της ιδίας ημέρας, στον κατάμεστο Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Χαλκίδος εψάλη ο Β΄ Κατανυκτικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου, στον οποίον μίλησε ο Γέρων Αρχιμανδρίτης π. Ανανίας Κουστένης, Ιεροκήρυξ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με θέμα: «ΤΟΝ ΕΑΡ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ».

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...