Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Με "επαναστατική γυμναστική" ακύρωσαν το... Περιφερειακό Συμβούλιο!

"Στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Χαλκίδα, ομάδα πολιτών κατέλαβε την αίθουσα και επεδίωξε να διαμορφώσει τους όρους και τις προϋποθέσεις της συζήτησης, με ύβρεις και απειλές. Παρά το γεγονός ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο αποδέχτηκε να συζητηθούν τα θέματά τους στο τέλος της ημερήσιας διάταξης, η ομάδα πολιτών δημιούργησε συνθήκες που δεν επέτρεπαν την ομαλή διεξαγωγή συζήτησης".

Αυτά αναφέρονται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και επισημαίνεται:

"Μετά τα γεγονότα αυτά,  το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε την αναβολή της συνεδρίασης η οποία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα στις 11.30 και πάλι στη Χαλκίδα".

Στην αρχή ο Πρόεδρος του Συμβουλίου ζήτησε την διακοπή της συνεδρίασης για 20 λεπτά ενώ οι πολίτες δήλωσαν πως δεν πρόκειται να αποχωρήσουν από την αίθουσα αν δεν ψηφίσουν κατά του Μεσοπρόθεσμου. Από την αίθουσα αποχώρησαν ο Περιφερειάρχης και  οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι ενώ σε δηλώσεις προέβη έπειτα από αρκετή ώρα ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς.

Ο κ. Περγαντάς δήλωσε σχετικά με τα όσα συνέβησαν κατά την έναρξη του Περιφερειακού συμβουλίου και την απόφαση να αναβληθεί: «Είναι σεβαστές όλες οι απόψεις όλων των πολιτών ήταν λίαν επιεικώς απαράδεκτη η συμπεριφορά τους γιατί υπάρχει τρόπος, με τον διάλογο λύνονται όλα. Έθεσαν κάποια ζητήματα τα οποία ζητούσαν να συζητηθούν πριν τη συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου και αντέδρασαν έντονα όταν το προεδρείο τους είπε να μείνουν για να συζητηθούν μετά το πέρας της διαδικασίας. Εμείς είχαμε πρόθεση να τους ακούσουμε και να συζητήσουμε τα προβλήματά τους αλλά τηρώντας τη διαδικασία του Περιφερειακού Συμβουλίου».
 
Μίλησε για την κατάσταση λέγοντας πως είναι γενικότερα δύσκολη και «θα πρέπει να κάνουμε υπομονή» και σε ερώτηση αν είναι υπέρ ή κατά του μνημονίου, είπε ο Περιφερειάρχης ότι πρέπει να σωθεί άμεσα η χώρα ενώ επεσήμανε για μία ακόμα φορά την σημασία της σημερινής συνεδρίασης, «δεδομένου ότι θα πρέπει να παρθεί απόφαση για την χρηματοδότηση δύο σχολείων της Εύβοιας στην Ερέτρια και Κάρυστο καθώς επίσης σήμερα θα παίρναμε απόφαση να δοθούν 2,5 εκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση της δακοκτονίας. Αναφέρθηκε και για τις αρμοδιότητες του ΕΣΠΑ που περνούν βάση νόμου στις αρμοδιότητες του Περιφερειάρχη.

Το σίγουρο είναι ότι λίγα άτομα κατάφεραν να ακυρώσουν με το έτσι θέλω τη συνεδρίαση κάνοντας "επαναστατική γυμναστική" μια και η διαμαρτυρία για το Μεσοπρόθεσμο μπορεί να γίνει έξω από τη Βουλή που αποφασίζει  ή στις πλατείες όπου οι "αγανακτισμένοι" της Χαλκίδας είναι απόντες.

Τώρα αν με αυτή την κίνηση νομίζουν ότι "έσωσαν τον τόπο" από το.. Μεσοπρόθεσμο είναι βαθειά νυχτωμένοι....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...