Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Παίρνει μεγάλες διαστάσεις η φωτιά στην Κάρυστο

Εφιαλτικές διαστάσεις παίρνει η φωτιά στην Κάρυστό, που μαίνεται από το βράδυ του Σαββάτου.

Εξαιτίας των ισχυρών ανέμων η φωτιά, που ξεκίνησε από άγνωστη αιτία, πήρε διαστάσεις και από την χαμηλή βλάστηση και τις ελιές επεκτάθηκε στις δασικές εκτάσεις της Νότιας Εύβοιας.

Πλέον η πυρκαγιά απειλεί ευθέως και οικισμούς. Ήδη έχουν καεί τρία σπίτια στον Αητό, από όπου ξεκίνησε η φωτιά, ενώ κινδυνεύουν κι άλλα.

Παράλληλα, έχουν εκκενωθεί οι οικισμοί Γραμπιά, Μεκουνίδια, Μύλοι και Παλαιά Χώρα. Δεν κινδυνεύουν πάντως άνθρωποι και δεν έχουν κλείσει οι δρόμοι της περιοχής.

 Στα σημεία επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής αλλά και εθελοντές. Από την πρώτη στιγμή είχαν βρεθεί ήδη πάνω από 40 πυροσβέστες με 18 οχήματα. Ωστόσο, λόγω των ισχυρών ανέμων, είναι περιορισμένη η χρήση εναέριων μέσων, που προφανώς δεν μπορούσαν να πετάξουν στην έναρξη της φωτιάς λόγω της νυχτερινής ώρας.

Τα αεροπλάνα και τα ελικόπτερα δεν μπορούν να πετάξουν και το πρωί και ενώ "σηκώθηκαν" επέστρεψαν στη βάση τους. Μέχρι τις 9.40 το πρωί δεν ήταν δυνατή η χρήση πυροσβεσικών μέσων.

Οι άνεμοι, τοπικά, ξεπερνούν τα 9 μποφώρ και είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και πυροσβαστικές μοτοσικλέτες τις έπαιρνε ο αέρας και κυριολεκτικά τις πετούσε κάτω.

Το συνεργείο της ΕΡΤ για να κάνει μετάδοση με το δορυφορικό πιάτο έχει 4 άτομα που το κρατούν και πάλι δεν μπορούν να αντισταθούν στους ισχυρούς ανέμους.

Ο ΣΚΑΙ έχει ζωντανή εικόνα με αρκετές, όμως, διακοπές ενώ όλα τα άλλα κανάλια κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου και δεν μεταδίδουν εικόνες και πληροφορίες από την Κάρυστο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...