Η σεφ Ντίνα Νικολάου, ταξιδεύει στην Ερέτρια και μαγειρεύει καθημερινά και αγαπημένα φαγητά. Ξεκινά μαγειρεύοντας μία λαχταριστή μακαρονόπιτα, με μανιτάρια και φέτα, για όλους τους μακαρονάδες.
Συνεχίζει μαγειρεύοντας κοτόπουλο με κρέμα σκόρδου και καραμελωμένα καρότα, δίνοντας στο συνηθισμένο αυτό φαγητό μία άλλη διάσταση. Για γλυκό, επιλέγει κανταϊφένιες σιροπιαστές μπουκίτσες συνδυάζοντας το κλασσικό με κάτι καινούργιο.
Ταξιδεύει και ανατολικά της Εύβοιας στο χωριό Αυλωνάρι, μαθαίνει τα μυστικά της μπύρας, σε μια μικρή ελληνική μικροζυθοποιία, που διαπρέπει στο εξωτερικό.
Συνεχίζοντας την αναζήτηση της για τοπικούς παραγωγούς, φτάνει στην περιοχή του Πούρνου στη στενή Ευβοίας, για να γνωρίσει μία πτηνοτροφική επιχείρηση που προσπαθεί να συνδυάσει το παραδοσιακό με το μοντέρνο με καινοτόμες ιδέες και σεβασμό στο συνάνθρωπο.
Δείτε τις «Ελλήνων Γεύσεις» την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου στις 15.15 στον ΣΚΑΪ