Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Αναγνωστάκης: Ο αγώνας των εργαζομένων δεν είναι απειλή για την πόλη

Με λύπη πληροφορηθήκαμε  τα νέα της σύλληψης 13 εργαζομένων  από τον υπό κατάληψη χώρο του  Διοικητηρίου της Περιφέρειας. Ευτυχώς ο εισαγγελέας με προφορική εντολή αποφάσισε να αφεθούν ελεύθεροι.

Στο Νομό που έχει γνωρίσει την  πιο ακραία αποβιομηχάνιση τα τελευταία δύο χρόνια και τα ποσοστά ανεργίας έχουν εκτιναχθεί σε δυσθεώρητα ύψη, η κυβέρνηση θέλησε να επιδείξει πυγμή κατά των αγώνων των εργαζομένων.

Ο βουλευτής του νομού Δημήτρης Αναγνωστάκης δήλωσε με έμφαση: ¨Αντί για διάλογο και επίλυση προβλημάτων, έχουμε επίδειξη αυταρχισμού και με τις συλλήψεις προσπαθούν να κόψουν το γόρδιο δεσμό της ανεργίας. Βαδίζουν σε λάθος δρόμο που οδηγεί σε αδιέξοδο¨.

Είναι σαφές ότι από την κατάληψη του διοικητηρίου τον τελευταίο  μήνα έχουν πληγεί όλες οι επαγγελματικές και οικονομικές δραστηριότητες που σχετίζονται με αυτό, αλλά η  πραγματικότητα αυτή δεν δικαιολογεί την επέμβαση των ΜΑΤ για τη βίαιη καταστολή των κινητοποιήσεων. Οι εργαζόμενοι, τα σωματεία, οι απολυμένοι που αποφάσισαν την κατάληψη αυτή, κατέφυγαν σε ένα ύστατο μέτρο αντίδρασης απέναντι σε μια κυβέρνηση που συνεχίζει να αγνοεί το μέγεθος των κοινωνικών προβλημάτων που επιφέρει η συνεχιζόμενη πολιτική λιτότητας.

Η Δημοκρατική Αριστερά θα βρίσκεται  στο πλευρό των εργαζομένων και  θα μάχεται για την αντιστροφή των όρων που έφεραν μια ολόκληρη κοινωνία σε απόγνωση. 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...