Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Πρωτοβουλία για τη Συγκρότηση Αριστερού Περιφερειακού Σχήματος στη Στερεά Ελλάδα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ:


Εργαζόμενοι/ες, άνεργοι/ες, νέοι/ες, συνταξιούχοι
Σε αυτή την κρίσιμη πολιτική συγκυρία, εμείς, αγωνιστές/στριες της ανατρεπτικής, αντικαπιταλιστικής, αντιιμπεριαλιστικής αριστεράς στη Στερεά Ελλάδα, στη Φθιώτιδα, τη Βοιωτία, την Εύβοια, τη Φωκίδα και την Ευρυτανία, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην συγκρότηση περιφερειακού σχήματος, που θα παλεύει για:



Την κατάργηση των μνημονίων, της δανειακής σύμβασης και των εφαρμοστικών τους νόμων που έχουν οδηγήσει το λαό στη φτώχια, την ανεργία και την εξαθλίωση.

Την ανατροπή της πολιτικής του κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΔΝΤ και της κυβέρνησης. Παλεύουμε για την έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Την κατάργηση του Καλλικράτη, που είναι η εφαρμογή των Μνημονίων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Την ακύρωση των ιδιωτικοποιήσεων-ξεπούλημα που θέλει να εφαρμόσει η κυβέρνηση και η τρόικα.

Την υπεράσπιση του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις. Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο χαρακτήρα των πλουτοπαραγωγικών πηγών του τόπου μας.

Την διαφύλαξη της ιστορικής κληρονομιάς του τόπου μας, την διάσωση και αποκατάσταση της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας.

Να καταργηθούν όλα τα διόδια - ελεύθερη κυκλοφορία σε όλους τους αυτοκινητόδρομους.

Την υπεράσπιση και διεύρυνση των εργασιακών δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων, τη διεκδίκηση μόνιμης και σταθερής εργασίας για όλους/ες.

Την υπεράσπιση και διεύρυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των πολιτικών ελευθεριών. Παλεύουμε ενάντια στο φασισμό και τον ρατσισμό, γνωρίζοντας πως και τα δύο είναι δημιουργήματα και εργαλεία του καπιταλιστικού συστήματος.

Την Ανατρεπτική κοινή δράση της Αριστεράς στο εργατικό-λαϊκό κίνημα! Η συμπόρευση της Αριστεράς, των πρωτοβάθμιων σωματείων και όλων των αγωνιστών μπορεί και πρέπει να επιτευχθεί με ανεξάρτητο, ταξικό συντονισμό βάσης, ξεπερνώντας τις αγκυλώσεις του ξεφτισμένου και ηττημένου «επίσημου» γραφειοκρατικού συνδικαλισμού των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.

Το περιφερειακό σχήμα θα λειτουργεί αμεσοδημοκρατικά, οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι θα είναι ανά πάσα στιγμή ανακλητοί και όλη η εξουσία θα βρίσκεται στα χέρια της γενικής συνέλευσης του σχήματος.

Απευθυνόμαστε σε όλες τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις που συμφωνούν με τους παραπάνω άξονες, σε όλες τις αγωνίστριες και τους αγωνιστές του εργατικού και του νεολαιίστικου κινήματος, στους άνεργους και τους εργαζόμενους και τους καλούμε σε κοινή συζήτηση και συμπόρευση για τη δημιουργία ενός νέου αριστερού περιφερειακού σχήματος.

Σας καλούμε στην συνέλευση της Πρωτοβουλίας την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου στις 18:00 στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας

Ολόκληρο το κείμενο βρίσκεται εδώ:


http://antarsya-evias.blogspot.gr/2013/12/blog-post_12.html

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...