Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

«Δεν επείγει για την κυβέρνηση η αξιοποίηση των δεσμευμένων καταθέσεων».

Απάντηση στην υπ’ αριθμό 2080/20-9-13 ερώτηση των βουλευτών της  Δημοκρατικής Αριστεράς Τσούκαλη Νίκου, Ξηροτύρη – Αικατερινάρη Ασημίνα και Αναγνωστάκη Δημήτρη έδωσαν τα Υπουργεία Οικονομικών και Δικαιοσύνης, σχετικά με την αξιοποίηση των δεσμευμένων καταθέσεων.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης κρίνει, ότι με την παρούσα νομοθετική επικαιρότητα, η κατάθεση προς ψήφιση, της ρύθμισης που προβλέπει τη ρευστοποίηση υπέρ του δημοσίου, δεσμευμένων καταθέσεων δεν είναι δυνατή αλλά δηλώνει ότι σύντομα θα προωθηθεί σε σχετικό σχέδιο διατάξεων.


Το Υπουργείο Οικονομικών απαντώντας στην ερώτηση για το συνολικό ποσό των δεσμευμένων καταθέσεων και  γενικότερα των περιουσιακών στοιχείων, απαντά γενικόλογα πως οι Περιφερειακές  και Επιχειρησιακές Διευθύνσεις  του Σώματος Δίωξης Οικονομικού  Εγκλήματος έχουν προβεί σε δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών και θυρίδων, καθώς και άλλων περιουσιακών στοιχείων φυσικών και νομικών προσώπων. Συνεχίζει δηλώνοντας πως επίσης έχουν δεσμευθεί μετοχές και άλλα περιουσιακά στοιχεία (π.χ. ακίνητα) των οποίων η αξία δεν δύναται να προσδιοριστεί.

Εύλογα ερωτούμε, αν δεν μπορεί το Υπουργείο Οικονομικών να προσδιορίσει το ύψος των κατασχεθέντων, τότε ποιος  μπορεί;

Δυστυχώς, η προχειρότητα σε όλο  της το μεγαλείο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...