Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Αναγνωστάκης: «Δεν πείθει η προσπάθεια της κυβέρνησης για πάταξη της φοροδιαφυγής».

Ειδικός Αγορητής για τη Δημοκρατική Αριστερά ήταν σήμερα το πρωί ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, στην ολομέλεια της Βουλής κατά τη διάρκεια ψηφοφορίας για την κύρωση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου ¨Επείγουσες ρυθμίσεις κώδικα είσπραξης δημοσίων εσόδων¨.


Ο βουλευτής της Εύβοιας κατηγόρησε την κυβέρνηση για κατάχρηση του δικαιώματος κατάθεσης πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, καθώς και για τη συγκεκριμένη πράξη, αφού δεν συντρέχει κανένας από τους λόγους, που αναφέρει το άρθρο 44 του Συντάγματος. Παράλληλα υπενθύμισε στους κυβερνητικούς παράγοντες, πως ακόμα και η κατάργηση της ΕΡΤ είχε κατατεθεί με ΠΝΠ, την οποία όμως η κυβέρνηση δεν έφερε ποτέ στη βουλή για κύρωση.

Στη συνέχεια δήλωσε πως η προσπάθεια της κυβέρνησης για πάταξη της φοροδιαφυγής μέσω της ΠΝΠ, δεν πείθει κανέναν, αναφέροντας την περίπτωση της υλοποίησης του συστήματος εισροών εκροών στα καύσιμα, όπου η κυβέρνηση, ανάγκασε τα πρατήρια να εγκαταστήσουν τα συστήματα παρακολούθησης αλλά η Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, μέχρι και σήμερα δεν έχει εγκαταστήσει το κεντρικό σύστημα που θα της επιτρέπει την παρακολούθηση.

Συνέχισε την κριτική του, απέναντι στην αδυναμία του συστήματος να διεξάγει ελέγχους, θυμίζοντας την εξέλιξη και την πρόοδο ελέγχων, για όλες τις λίστες φοροδιαφυγής, που έχουν κατά καιρούς κυκλοφορήσει. Σχολίασε δε, πως ο πολίτης βλέπει να κατατίθεται ένας προϋπολογισμός κοινωνικών αδικιών, με κυρίαρχο το στοιχείο της υπερφορολόγησης, χωρίς να μπορεί να αντιληφθεί σοβαρές κινήσεις για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Σταθμίζοντας τις συνθήκες, που κάνουν δύσκολη τη ζωή του μέσου Έλληνα πολίτη, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, ζήτησε από την ηγεσία του Υπουργείου, να δηλώσει ξεκάθαρα τις προθέσεις του, αναφορικά με τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας.

Κλείνοντας την τοποθέτηση του, τόνισε πως η Δημοκρατική Αριστερά ασκεί αντιπολίτευση με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και με στόχο να σταθεί επιτέλους η κοινωνία στα πόδια της. Σε αυτό το πλαίσιο έχουν γίνει προτάσεις προς την κυβέρνηση οι οποίες ναι μεν αξιολογούνται θετικά αλλά απορρίπτονταν μετά πολλών επαίνων. Κάλεσε την κυβέρνηση να επανεξετάσει τις προτάσεις του κόμματος για τη φοροδιαφυγή και να χρησιμοποιήσει όλα τα στοιχεία που θα θεωρήσει ότι θα βοηθήσουν στην ανάταξη της Ελληνικής οικονομίας και της Ελληνικής κοινωνίας.

Τέλος, έθεσε το μεγάλο στόχο, που θα πρέπει να επιδιώκει η ελληνική κυβέρνηση από εδώ και στο εξής, που δεν είναι άλλος, από τις πολιτικές αυτές, που θα μειώσουν δραστικά τα επίπεδα της ανεργίας και ιδιαίτερα στους νέους.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...