Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Ραντεβού με τον εισαγγελέα, αλλά όχι με υπουργό, για την κατάληψη στο Διοικητήριο της Εύβοιας

Τρεις βδομάδες συμπληρώνει η κατάληψη στο Διοικητήριο της Εύβοιας από το εργατικό κέντρο της περιοχής και τα σωματεία βιομηχανιών ΣΕΛΜΑΝ, Τσιμέντα Χαλκίδας, ΝΕΟΣΕΤ, ΙΝΤΕΡΚΕΜ και Τσούσογλου, που έχουν κλείσει.

Η κατάληψη έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στη λειτουργία του συνόλου των δημοσίων υπηρεσιών που στεγάζονται στο Διοικητήριο και ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών της Χαλκίδας διέταξε επείγουσα προκαταρκτική έρευνα.

Την ίδια στιγμή, στα άκρα έχει φτάσει η αντιπαράθεση μεταξύ του Εργατικού Κέντρου της Εύβοιας και του περιφερειάρχη Κλέαρχου Περγαντά. Τελευταία πράξη είναι η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου και των εργαζομένων που κατηγορούν τον Περιφερειάρχη ότι την περασμένη Παρασκευή, ενώ τους ανακοίνωσε προγραμματισμένο ραντεβού με τον υπουργό Εργασίας κ. Βρούτση, όταν έφτασαν στην Αθήνα, με παρόντες και βουλευτές, διαπίστωσαν ότι τέτοιο ραντεβού δεν υπήρχε. Οι ίδιοι αρνήθηκαν τη συνάντηση με τον υφυπουργό κ. Κεγκέρογλου και αποχώρησαν.

«Ουδέποτε ο υπουργός ήταν ενήμερος για ραντεβού» σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους με την οποία μάλιστα αποκαλούν τον Περιφερειάρχη «ψεύτη και υποκριτή» και του ζητούν να παραιτηθεί καθώς, όπως σημειώνουν, «προσπάθησε να εξαπατήσει όλους τους εκπροσώπους των θεσμών».

Από τη δική του πλευρά ο περιφερειάρχης απαντά ότι υπήρχε προγραμματισμένο ραντεβού, αλλά την παραμονή της συνάντησης δεν μπορούσε να είναι ο ίδιος ο υπουργός «λόγω απροόπτου γεγονότος». Στην ίδια ανακοίνωση αποκαλεί τους σκληρούς χαρακτηρισμούς, εναντίον του, απολύτως απαράδεκτους, αβάσιμους και συκοφαντικούς.

Η συγκεκριμένη αντιπαράθεση είναι η κορυφή του παγόβουνου καθώς, την περασμένη εβδομάδα, η κατάληψη οδήγησε σε αποπομπή του αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας Θανάση Μπουραντά, από τον ίδιο τον περιφερειάρχη. Η εκρηκτική κατάσταση στο συνδυασμό της πλειοψηφίας στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας δημιουργήθηκε όταν ο αντιπεριφερειάρχης με επιστολή του ζητούσε από τον περιφερειάρχη να διαψεύσει ορισμένους διαλόγους που δημοσιοποιήθηκαν εν απουσία του -και στους οποίους επιρρίπτονταν ευθύνες στο άτομό του- σε μια συνάντηση των καταληψιών με τον περιφερειάρχη.

Ο κ. Περγαντάς, σαν απάντηση, κάλεσε τον κ. Μπουραντά δημόσια να υπογράψει την παραίτησή του, πράγμα που ο αντιπεριφερειάρχης αρνήθηκε. Έτσι πριν δύο 24ωρα, με απόφαση του περιφερειάρχη του αφαιρέθηκαν οι αρμοδιότητες που του είχαν δοθεί, αλλά ωστόσο ο κ. Μπουραντάς παραμένει στη θέση του αντιπεριφερειάρχη.

Την ίδια στιγμή ακόμη και θέματα της καθημερινότητας έχουν παγώσει περίπου για ένα μήνα στην Εύβοια, καθώς μέχρι σήμερα οι εργαζόμενοι ζητούσαν, για να εκτονωθεί η κατάσταση, έστω ένα ραντεβού με αρμόδιο υπουργό μεταξύ των κ.κ. Χατζηδάκη και Βρούτση, που είχε αναλάβει δημόσια ο Περιφερειάρχης να διευθετήσει, τρεις μήνες πριν την κατάληψη, αλλά τέτοιο ραντεβού δεν έχει πραγματοποιηθεί. Ο περιφερειάρχης, από την πλευρά του, καταλογίζει ευθύνες στους υπουργούς ότι δεν δέχονται το ραντεβού.

«Κάποιοι δεν επιθυμούν τις συναντήσεις και τις σαμποτάρουν διότι ενδεχομένως φοβούνται ότι θα αποκαλυφθούν πολλά…» σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο της Εύβοιας και οι εκπρόσωποι των σωματείων που έχουν προχωρήσει στην κατάληψη, εκτιμούν ότι «μπαίνουν συνέχεια τρικλοποδιές για να μην λυθεί η κατάληψη…»

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...