Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

ΒΙΝΤΕΟ + ΦΩΤΟ - Με επιτυχία η παράσταση "Στα ρεύματα του Ευβοϊκού"


Με επιτυχία η παράσταση "Στα ρεύματα του Ευβοϊκού" που  δόθηκε χθες Παρασκευή (18/10/2013) το βράδυ στο Δημοτικό  Θέατρο Παπαδημητρίου στη Χαλκίδα από την Ε.Λ.Μ.Ε. Εύβοιας με την συνεργασία του μουσικού Ωδείου ¨ΜΑΡΣΥΑΣ¨

Σε καιρούς δύσκολους η τέχνη  προσφέρει παραμυθία στους πάσχοντες, ελπίδα και προοπτική στους αγωνιώντες. Αλλάζει το βλέμμα μας πάνω στον κόσμο, δίνει ευκαιρία για ανασύνταξη και συλλογική έκφραση.

Βγαίνοντας από έναν δύσκολο  αγώνα για την υπεράσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Εύβοιας ρίχνει ¨στα ρεύματα του Ευβοϊκού¨ την πολιτιστική ομάδα της για μια φτωχή μουσικοθεατρική παράσταση σε έναν πλούσιο σε Ιστορία και ποίηση τόπο.


Δυο νύχτες του Οκτώβρη σε δυο αντικριστά καπηλειά διασταυρώνονται ο υπέργειος και ο επίγειος παντεπόπτης ποιητής ένας τυφλός ¨περιπατών επί της Θαλάσσης¨ ένας λοξός καραγκιοζοπαίχτης και η Σιωπία του, ένας ναυτικός, η συμβία του και ο αντίζηλος, ο Μαριάμπας, ίσως η Μύριαμ, αυτός που θα ήθελε να φύγει και έμενε αυτή που θα ήθελε να μείνει κι έφυγε. Και φυσικά εσείς ! Α! ναι! Και τα καραβάκια σας πως αλλιώς ;

Το χαρτί που κρατάτε στα χέρια σας μην το πετάξετε. Κάντε το χάρτινο γλαρό-πλοίο, φορτώστε το με τις ελπίδες σας και ρίξτε το στη Θάλασσα της σκηνής. Μη φοβηθείτε τα πελώρια κύματα.


Κρατηθείτε γερά στην κουπαστή και κοιτάτε πάντα μπροστά. Κάπου στο βάθος περιμένει η νύχτα συγαλιά, … ένα φωσάκι ένα βιβλίο. ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ.(έγραφε το χαρτάκι – αντί προγράμματος- που πήραν όλοι στην είσοδό τους, ενώ στην πίσω μεριά υπήρχε οδηγία για να φτιαχτεί το χάρτινο γλαρό-πλοιο )                

 Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΔΟΘΕΊ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕ  ΤΟ ΒΡΑΔΥ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...