Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Αναγνωστάκης για το προσχέδιο του προϋπολογισμού: Χρειάζεται ένα αναπτυξιακό σοκ

Τοποθέτηση για το προσχέδιο του προϋπολογισμού, που κατάθεσε η κυβέρνηση, έκανε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, ως ειδικός αγορητής στην μόνιμη επιτροπή Οικονομικών, όπου και συζητείται το σχέδιο.

Αρχικά αναφέρθηκε στην ομιλία του Υφυπουργού Οικονομικών, που παρουσίασε το προσχέδιο, κρίνοντας ως λανθασμένη την εφαρμοζόμενη πολιτική για τον ειδικό φόρο κατανάλωσης πετρελαίου. Επισήμανε ότι δεν υπήρξαν δημοσιονομικά οφέλη και πως πέρασε ένας ολόκληρος χειμώνας, στερώντας στους συμπολίτες μας τη δυνατότητα θέρμανσης.

Στη συνέχεια της τοποθέτησής του, ο βουλευτής της Εύβοιας, αντιπαρέβαλε στοιχεία που παράθεσε ο Υφυπουργός Οικονομικών για την πορεία της οικονομίας, με στοιχεία των εκθέσεων του ΔΝΤ και της Κομισιόν καταρρίπτοντας την θετική εικόνα, που ήθελε να παρουσιάσει ο Υφυπουργός.

Συνέχισε θέτοντας τον προβληματισμό, κατά πόσο μπορούν να δημιουργηθούν αξιόπιστες συνθήκες αναπτυξιακής εκκίνησης σε ένα περιβάλλον, που απαξιώνει τη σημασία του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, βασίζεται στη μείωση των δημοσίων δαπανών και στηρίζεται στην υπερφορολόγηση.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, τόνισε την άμεση ανάγκη αναπροσαρμογής του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής και της δημιουργίας ενός αναπτυξιακού σοκ, που δυστυχώς αποτυγχάνει να δημιουργήσει ο εν λόγω προϋπολογισμός.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...