Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

T. Κουίκ και Ρ. Μακρή στις κινητοποιήσεις για τη ΛΑΡΚΟ


Μαζί με τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, οι οποίοι πραγματοποίησαν σήμερα (10/9/2013) μία ογκώδη και εντυπωσιακή πορεία από την Ομόνοια προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και το Υπουργείο Οικονομικών, συμπαρατάχθηκαν ο Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ και η Τομεάρχης Ενέργειας Ραχήλ Μακρή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Σε δηλώσεις του σε όλα τα τηλεοπτικά κανάλια, έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, ο Τέρενς Κουίκ είπε τα εξής:

«Η ΛΑΡΚΟ δεν πωλείται. Είναι η κορυφαία επιχείρηση νικελίου σε όλη την Ευρώπη και μέσα στις κορυφαίες του πλανήτη.

Η ΛΑΡΚΟ είναι μία υγιής επιχείρηση η οποία δεν χρωστάει σε κανέναν, παρ’ όλο που η μνημονιακή συγκυβέρνηση της τιμολογεί δύο φορές επάνω την ηλεκτρική ενέργεια που χρησιμοποιεί, σε σχέση με άλλους ιδιώτες, όπως για παράδειγμα σε σχέση με τον όμιλο Μυτιληναίου.

Η ΛΑΡΚΟ, καταβάλλει κανονικά τους μισθούς στους εργαζόμενους, εκπληρώνει εις το ακέραιον τις δανειακές της υποχρεώσεις και δίνει κάθε χρόνο στο κράτος 25.000.000 ευρώ είτε για φόρους είτε στα ασφαλιστικά ταμεία.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ λέμε όχι στην πώληση αυτής της σημαντικής κρατικής περιουσίας και πόσο μάλλον μας είναι αδιανόητο να δεχθούμε η ΛΑΡΚΟ να περάσει εκεί όπου σχεδιάζει η μνημονιακή συγκυβέρνηση, δηλαδή στα χέρια των Σκοπιανών.

Έχω ξαναπεί, μετά την επίσκεψή μου στη ΛΑΡΚΟ, ότι το συγκυβερνητικό σχέδιο είναι η πώληση στους Σκοπιανούς οι οποίοι θα κλείσουν την παραγωγική διαδικασία της ελληνικής εταιρείας, θα αποκτήσουν την κυριότητα των μεταλλείων μας στην Καστορικά, στον Άγιο Ιωάννη και αλλού και κλείνοντας τις παραγωγικές μονάδες και έχοντας στην κατοχή τους το δικό μας υπέδαφος, θα καταστούν (οι Σκοπιανοί) μονοπωλιακή δύναμη στο χώρο των Βαλκανίων.

Επαναλαμβάνω: λέμε ΟΧΙ στην οποιαδήποτε ιδέα πώλησης της ΛΑΡΚΟ.
Τέλος, σημειώνω ότι αυτές οι δηλώσεις μου, είναι απαγορευτικές για μετάδοση στο κανάλι της Δημόσιας Τηλεόρασης της οποίας το μικρόφωνο το βλέπω ανάμεσα στα άλλα».

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...